Με αυτό το πεντανόστιμο ζυμαράκι φτιάχνουμε αφράτα ρολίνια πίτσα! Δοκιμάστε την συνταγή και δεν θα αγοράσετε ποτέ ξανά πίτσα!
Υλικά
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 250ml (1 κούπα ) ζεστό νερό
- 375 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (3 κούπες)
- 1 κ. γ αλάτι
- 3 κ.σ λάδι ή λιωμένο βούτυρο
Για την γέμιση
- Σπιτική σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
- 250 γρ τυρι edam ,gouda
- Αλλαντικά της αρεσκείας σας (αν θέλετε)
Ακόμα
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ βάζω την μαγιά την ζάχαρη και το ζεστό νερό. Ανακατεύω.
- Προσθέτω το κοσκινισμένο αλεύρι στο οποίο έχω ρίξει και το αλάτι και ζυμώνω.
- Σκεπάζω και αφήνω την ζύμη να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.
- Σε αλευρωμένη επιφάνεια ζυμώνω το ζυμαράκι μου . Τοποθετώ την ζύμη μου πάνω σε αλευρωμένη λαδόκολλα και ανοίγω σε φύλλο με τον πλάστη.
- Κόβω σε 6 λωρίδες και αλείφω τις λωρίδες με σπιτική σάλτσα η κέτσαπ.
- Τοποθετώ τα υλικά της αρεσκείας μου. Πιάνω την κάθε λωρίδα και ανά 5-10 πόντους ενώνω το ζυμαράκι της κάθε λωρίδας.
- Αλείφω ξανά από πάνω με σάλτσα. Πασπαλίζω με ξηρό βασιλικό . Αφήνω για 15 λεπτά να φουσκώσει η πίτσα μου. Ανάβω τον φούρνο στους 230 βαθμούς αντιστάσεις.
- Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 230 βαθμούς στην πρώτη σχάρα από κάτω για 15-20 λεπτά.
συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Αφράτο πεντανόστιμο κέικ με γεύση μπανάνας και σοκολάτας! Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για το καφεδάκι σας; Απολαύστε το!!
Υλικά για μια μικρή φόρμα κέικ
Βούτυρο 120 γραμμάρια (λιωμένο και σε θερμοκρασία δωματίου)
Ζάχαρη άχνη 60 γραμμάρια
αυγά 2 μεγάλα σε θερμοκρασία δωματίου
2 μεσαίες μπανάνες 180 γραμμαρίων
Αλεύρι 120 γραμμάρια
Μπέικιν 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Σόδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
50 γραμμάρια τρούφα σοκολάτας
Οδηγίες
Χτυπάμε τα αυγά με την άχνη ρίχνοντας και το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την σόδα.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι.
Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών σταδιακά το αλεύρι . Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον πολτό μπανάνας και την τρούφα.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 160 βαθμούς αέρα για 45 -50 λεπτά.
Αφράτα μικρά στρογγυλά ψωμάκια ιδανικά για σάντουιτς των παιδιών στο σχολείο, για να φτιάξετε χάμπουργκερ παιδικό πάρτυ ή ακόμα και για μπουκίτσες ψωμάκια σε ένα τραπέζι.
Δείτε εδώ συνταγή για: Ψωμάκια soft για σάντουιτς ή hotdog
Υλικά
• 500γρ αλεύρι
• 180ml γάλα
• 60ml νερό
• 30γρ λιωμένο βούτυρο
• 30γρ ζάχαρη άχνη
• 2 αυγά
• 8γρ αλάτι
• 8γρ μαγιά
• σουσάμι + μαυροσουσαμο
Οδηγίες
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να φουσκωσει καλυμμένη με μεμβράνη για 1 ώρα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε ψωμάκια βάρους 30 γραμμαρίων. Βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα ψωμάκια και αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Ψεκάζουμε με νερό πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω για 20-25 λεπτά αναλογα τον φούρνο η μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τόσο μαλακά , τραγανά και νόστιμα , δοκιμάστε αυτή τη συνταγή:
Υλικά
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (Βιτάμ έβαλα εγώ λιωμένο αλλά όχι ζεστό) (1/2 κούπα)
125 γραμμάρια σπορέλαιο ( 1/2 κούπα)
125 γραμμάρια Ζάχαρη ( 1/2 κούπα)
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανίλια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
10 γραμμάρια Μπέικιν πάουντερ (2 κουταλάκια του γλυκού)
450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( 3 1/2 κούπες)
15 γραμμάρια Κακάο
( Μετράω με κούπα χωρητικότητας 250 ml)
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο ,αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη, στη συνέχεια, ανακατεύουμε .
Προσθέτουμε το λάδι και τα αυγά, ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
Σταδιακά, κοσκινίζοντας, προσθέτουμε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ,
Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη, προσθέτουμε το κακάο στο ένα μέρος και ζυμώνουμε νa ενσωματωθεί το κακάο στην ζύμη . Τυλίγουμε την κάθε ζύμη σε μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα.
Για τα μπισκότα ανεμόμυλοι
Ανοίγουμε τη κάθε ζύμη (λευκή ζύμη και σοκολατένια ζύμη )ανάμεσα σε δύο κομμάτια λαδόκολλα και χρησιμοποιώντας ένα μικρό ποτηράκι (σφηνάκι ) σχεδιάζουμε τους κύκλους. Παίρνουμε κύκλους εναλλάξ (3 λευκούς +3 κακάο ) και σχεδιάζουμε τον ανεμόμυλο.
Ψήνουμε στους 180 ° C αέρα για περίπου 12 λεπτά.
Follow me on Instagram
Είναι μια πολύ ωραία και υγιεινή σούπα, ευκολοχώνευτη και γρήγορη.
Υλικά:
Νερό, αλατι
1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλιτζάνι του καφέ κορκοτό ή ρύζι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Λίγο ξερό δυόσμο ή ρίγανη
Οδηγίες
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι. Έπειτα παίρνουμε το στραγγιστό γιαούρτι και αφού το αραιώσουμε με λίγο από το ζουμί της σούπας το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Λιώνουμε το βούτυρο, τρίβουμε ξερό δυόσμο και το ρίχνουμε από πάνω.
Η σούπα μας είναι έτοιμη.
Ευχαριστούμε πολύ για την συνταγη φώτο και εκτέλεση την Βιβι Δρε παυλ
Λαχταριστά #donut φούρνου με ζύμη #brioche! Εύκολα να γίνουν με απλά υλικά και τόσο νόστιμα που εξαφανίζονται στο λεπτό !
Δείτε περισσότερες Συνταγές για donuts
Για τα #donuts φούρνου θα χρειαστούμε :
Υλικά
- 150 ml γάλα
- 300 - 350 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 50 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 αυγό
- 5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
- 40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
Για το άλλειμα
- Κρόκο αραιωμένο με λίγο νερό
Διακόσμηση
- Κρέμα φουντουκιού
- Μαρμελάδα με βανίλιες
- Ζάχαρη άχνη
Δείτε εδώ συνταγή για Μπριός με κουβερτούρα γάλακτος
Αφράτα μπριός με σπανάκι και φέτα
brioche (Μπριός)με τυρί κρέμα και μπείκον
Οδηγίες
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε τη ζύμη. Αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μερίδες (κομμάτια 20 γραμμαρίων ) και τυλίγουμε σε μπάλες.
Παίρνουμε 4 μπαλάκια τα βάζουμε γύρω γύρω και ενώνουμε πιέζοντας προς το κέντρο τις άκρες τους .
Δίνουμε έτσι στα ψωμάκια σχήμα λουλουδιού. Αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Αλείφουμε με κρόκο αραιωμένο με νερό και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 170 αέρα (ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας)
Πασπαλίζουμε τα ψωμάκια με ζάχαρη άχνη και τοποθετούμε στο κέντρο μαρμελάδα ή Μερέντα.