Η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει για αφράτα πολύ αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς ή χοτ ντογκ! Χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμα και πόσο αφράτα γίνονται.
Υλικά
280 γρ νερό χλιαρό
280 γρ νερό χλιαρό
20 γρ φρέσκα μαγιά
80 γρ ζάχαρη
10 γρ αλάτι
700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ γιαούρτι απλό
1 κ.γ κοφτό μέλι
70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Δείτε ακόμα Ψωμάκια hot dog από την χριστίνα
Οδηγίες
Αν δεν έχουμε μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ μας και ζυμώνουμε με τα χέρια.
Μετά από 10 λεπτά ζυμώματος θα δούμε θα δούμε ότι η ζύμη μας κολλάει πολύ.
Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη να ηρεμήσει για 15 λεπτά.
Μετά 15 λεπτά θα δούμε ότι πάλι η ζύμη κολλάει άλλα λίγο λιγότερο και είναι πολύ ελαστική.
Μετά 15 λεπτά θα δούμε ότι πάλι η ζύμη κολλάει άλλα λίγο λιγότερο και είναι πολύ ελαστική.
Σε κάθε κομμάτι ζύμης δίνουμε σχήμα στρόγγυλο έτσι έχουμε 14 στρογγυλά μπαλάκια. πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και καλύπτουμε αφήνοντας στην άκρη για λίγο για 10 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω για 30 λεπτά.
Διατηρείστε τα η αποθηκεύστε τα ψημένα στην κατάψυξη και όταν χρειαστείτε τα ξεπαγώνετε!
Διατηρείστε τα η αποθηκεύστε τα ψημένα στην κατάψυξη και όταν χρειαστείτε τα ξεπαγώνετε!
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
1 comments
Υπέροχα! Τα έκανα χτες και τα δοκιμάσαμε με χοτ ντογκ και κοτομπουκιές! Ωραία, οικονομική και εύκολη συνταγή.
ΑπάντησηΔιαγραφή