Ψωμάκια soft για σάντουιτς | Aspas_recipes

Ψωμάκια soft για σάντουιτς

Η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει για αφράτα πολύ αφράτα ψωμάκια για σάντουιτς ή χοτ ντογκ! Χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα  δεν θα πιστεύετε πόσο νόστιμα και πόσο αφράτα γίνονται.

 
Υλικά
280 γρ νερό χλιαρό

20 γρ φρέσκα μαγιά

80 γρ ζάχαρη

10 γρ αλάτι

700 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150 γρ γιαούρτι απλό

1 κ.γ κοφτό μέλι

70 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Δείτε ακόμα Ψωμάκια hot dog από την χριστίνα

 Μίνι χάμπουργκερ ψωμάκια 


Οδηγίες

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και ζυμώνουμε με τον εργαλείο του γάντζου σε χαμηλή ταχύτητα. 
Αν δεν έχουμε μίξερ τοποθετούμε όλα τα υλικά στο μπολ μας και ζυμώνουμε με τα χέρια.

Μετά από 10 λεπτά ζυμώματος θα δούμε θα δούμε ότι η ζύμη μας κολλάει πολύ.


Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι. Αφήνουμε την ζύμη να ηρεμήσει για 15 λεπτά.
Μετά 15 λεπτά θα δούμε ότι πάλι η ζύμη  κολλάει άλλα λίγο λιγότερο και είναι πολύ ελαστική.


Διπλώστε το ζυμαράκι 2-3 φόρες και τοποθετήστε σε μπολ λαδωμένο καλά καλύψτε με μεμβράνη . Αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Βάζουμε το φουσκωμένο ζυμαράκι μας στον αλευρωμένο πάγκο και χωρίζουμε σε 14 μπάλες 90 περίπου γραμμάρια  το  καθένα.

Σε κάθε κομμάτι ζύμης δίνουμε σχήμα στρόγγυλο έτσι έχουμε 14 στρογγυλά μπαλάκια. πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και καλύπτουμε αφήνοντας στην άκρη για λίγο για 10 λεπτά.


Παίρνουμε κάθε στρoγγυλό μπαλάκι και ανοίγουμε με τον πλάστη. Κλείνουμε σε ρολό(δείτε φώτο) και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.


Ψεκάζουμε με νερό τα ζυμαράκια μας και αφήνουμε να φουσκώσουν για 45 λεπτά. Στην συνέχεια ψεκάζουμε ξανά με νερό και τοποθετούμε στον φούρνο.


Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς αντιστάσεις στην πρώτη σχάρα από κάτω για 30 λεπτά.
Διατηρείστε τα η αποθηκεύστε τα ψημένα  στην κατάψυξη και όταν χρειαστείτε τα ξεπαγώνετε!

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 

1 comments

  1. Υπέροχα! Τα έκανα χτες και τα δοκιμάσαμε με χοτ ντογκ και κοτομπουκιές! Ωραία, οικονομική και εύκολη συνταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή