Δείτε ακόμα Συνταγές για πίτσα-πεινιρλί-καλτσόνε
Υλικά
750 γρ αλεύρι γ.ο.χ
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml γάλα
100 ml λάδι
Ακόμα
1 αυγό για επικάλυψη
Για την γέμιση
σάλτσα σπιτική
250 γρ ρεγκατο
αλλαντικά της αρεσκείας σας
Οδηγίες
Σε ένα μπολ βάλτε 200 μλ ζεστό γάλα και προσθέστε ζάχαρη και μαγιά και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα το λάδι και το αλεύρι σιγά σιγά.
Τοποθετείστε σε λαδωμένο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη και πετσέτα. Αφήστε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα.
Σε ένα μπολ βάλτε 200 μλ ζεστό γάλα και προσθέστε ζάχαρη και μαγιά και ανακατέψτε. Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα το λάδι και το αλεύρι σιγά σιγά.
Τοποθετείστε σε λαδωμένο μπολ και καλύψτε με μεμβράνη και πετσέτα. Αφήστε σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον μία ώρα.
Για τη γέμιση
Ανοίξτε σε αλευρωμένη επιφάνεια ένα μεγάλο ορθογώνιο πάχους 5 mm. Απλώστε την σάλτσα και την γέμιση και κυλήστε τα δύο άκρα προς τη μέσα.
Κόψτε στη μέση μεταξύ των δύο ρολών και κόψτε το καθένα ξεχωριστά λοξά και διαγώνια έτσι ώστε να δημιουργηθεί τρίγωνο .
Ανοίξτε σε αλευρωμένη επιφάνεια ένα μεγάλο ορθογώνιο πάχους 5 mm. Απλώστε την σάλτσα και την γέμιση και κυλήστε τα δύο άκρα προς τη μέσα.
Κόψτε στη μέση μεταξύ των δύο ρολών και κόψτε το καθένα ξεχωριστά λοξά και διαγώνια έτσι ώστε να δημιουργηθεί τρίγωνο .
Αλείψτε με χτυπημένο αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ανάλογα με το φούρνο.