Γλυκό κουταλιού φλούδα πορτοκάλι! | Aspas_recipes

Γλυκό κουταλιού φλούδα πορτοκάλι!

glyko-koutaliou-flouda-portokali

Ένα πολύ νόστιμο και γευστικό όλο αρώματα γλυκό του κουταλιού το πορτοκάλι! Συνοδεύει  κέικ η παγωτά ή ακόμα και ρακή τα όμορφα και ξεγνοιάσματα βραδάκια του καλοκαιριού και όχι μόνο! 

Δείτε περισσότερες Συνταγές με γλυκά κουταλιού 

Για το γλυκό κουταλιού φλούδα πορτοκαλιού θα χρειαστούμε :

Υλικά

8 πορτοκάλια ακέρωτα χωρίς κουκούτσια

1 κιλό ζάχαρη

500 ml νερό

1 /2 ξύλο κανέλας

το χυμό από 1/2 λεμόνι

glyko-koutaliou-flouda-portokali1

Οδηγίες

Επιλέγουμε πορτοκάλια μεγάλα χοντρόφλουδα χωρίς χτυπήματα με σφιχτή φλούδα και σάρκα.

Πλένουμε τα πορτοκάλια και τα στεγνώνουμε.

Με πολύ ψιλό τρίφτη αφαιρούμε ελαφρά το ξύσμα πορτοκαλιού επιφανειακά.

Με κοφτερό μαχαίρι   αφαιρούμε την φλούδα γύρω γύρω.

Τυλίγουμε κάθε φλούδα πορτοκαλιού σε  ρολό, στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα ή εναλλακτικά περνάμε χοντρή κλωστή με χοντρή βελόνα .

Βάζουμε μεγάλη κατσαρόλα με νερό να πάρει βράση.

glyko-koutaliou-flouda-portokali3

Στο βραστό νερό που συνεχίζει και βράζει, βουτάμε τις φλούδες πορτοκαλιού για 4-5 λεπτά να βράσουν.

Βγάζουμε τις φλούδες πορτοκαλιού και τις βάζουμε σε σουρωτήρι.

Αλλάζουμε το νερό και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για να βράσουμε τις φλούδες πορτοκαλιού για 2-3 λεπτά αυτή τη φορά.

Επαναλαμβάνουμε ακόμη μία φορά.

Αφού ζεματίσουμε για τρίτη φορά τις φλούδες πορτοκαλιού τις βγάζουμε από το καυτό νερό και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με κρύο νερό.

Αφήνουμε τις φλούδες πορτοκαλιού για 12 ώρες μέσα στο κρύο νερό. Ενδιάμεσα σε αυτό το διάστημα αλλάζουμε 3-4 φορές το νερό.

Μετά από 12 ώρες βγάζουμε τις φλούδες από το νερό και τις βάζουμε πάνω σε καθαρή απορροφητική πετσέτα.

Ταμπονάρουμε καλά τις φλούδες να τραβήξει η πετσέτα όσο περισσότερο νερό γίνεται.

Βάζουμε κατσαρόλα με χοντρή βάση στη φωτιά (χρειαζόμαστε μεγάλη κατσαρόλα φαρδιά).

glyko-koutaliou-flouda-portokali4

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στην κατσαρόλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε να πάρει βράση το σιρόπι και βράζουμε για 5 με 6 λεπτά.

Τότε, προσθέτουμε μέσα τις φλούδες πορτοκαλιού.

Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά το γλυκό φλούδα πορτοκάλι και το αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει τελείως το γλυκό του κουταλιού, πρέπει να το ξαναβάλουμε στη φωτιά να ξαναπάρει μία βράση και να δέσει σωστά το σιρόπι, για λίγα λεπτά.

Τότε, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να βράσει.

Το γλυκό κουταλιού φλούδα πορτοκάλι πρέπει να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα. Χωρίς καπάκι, αφήνουμε την κατσαρόλα σκεπασμένη απλά με μία πετσέτα, μέχρι να κρυώσει τελείως το γλυκό κουταλιού και το σιρόπι.

Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες.

Έχουμε έτοιμα αποστειρωμένα βάζα και καπάκια και ισομοιράζουμε το κρύο πλέον γλυκό στα αποστειρωμένα βάζα.

Για τη συντήρηση

Η φλούδα πορτοκάλι γλυκό κουταλιού, διατηρείται με αυτό τον τρόπο μέχρι και ένα χρόνο.

Απαραίτητα για να διατηρηθεί το γλυκό έως και έναν ολόκληρο χρόνο, είναι η ζάχαρη και το σωστά δεμένο σιρόπι.

Καλή απόλαυση  και καλή επιτυχία!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments