"

Nutella cake δίχως μίξερ!

nutella-cake

Το αφράτο αυτό κέικ με nutella είναι ένα πολύ εύκολο κέικ  που παρασκευάζεται με λίγα υλικά. Είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε όλους αυτό το κέικ, ειδικά στα μικρά παιδιά.

Είναι ιδανικό για πρωινό, για σνακ ή ακόμη και για σνακ στο γραφείο. Το διακοσμούμε με κουταλιές πραλίνας φουντουκιού και στη συνέχεια με ένα ξυλάκι από σουβλάκι
το αναμειγνύουμε  με τη ζύμη για να δημιουργήσουμε ένα αφράτο  κέικ nutella που όταν κόψουμε τις φέτες μέσα θα υπάρχει  υπέροχη ρευστή  nutella!
Ας δούμε τώρα πώς φτιάχνετε.

Δείτε περισσότερες Συνταγές με Nutella-Μερέντα 

nutella-cake1
 
Υλικά για ένα κέικ 

3 αυγά

1 γιαούρτι 200 γραμμαρίων 

120  ml ηλιέλαιου ή ελαιόλαδου

300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

100-150 γραμμάρια πραλίνα φουντουκιού (nutella)

120 γραμμάρια  ζάχαρη

1 φακελάκι μπέικιν

nutella-cake2


 Οδηγίες
Πρώτα σε ένα μπολ σπάμε και χτυπάμε τα αυγά.

Προσθέτουμε  τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. 

nutella-cake3

Προσθέτουμε επίσης το γιαούρτι .

Ανακατεύουμε ξανά, προσθέτουμε το ηλιέλαιο,  και το αλεύρι σιγά σιγά..

nutella-cake4

Τέλος, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ  καλά. 

Το μείγμα μας είναι σφιχτό ! Μην το φοβηθείτε. 

nutella-cake5

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα καλά λαδωμένο και αλευρωμένο στρογγυλό ταψί 24 -26 εκατοστών ή σε μια φόρμα για κέικ. 

nutella-cake6 nutella-cake7

Τοποθετούμε την μισή ζύμη ρίχνουμε κουταλιές πραλίνας και με ένα σουβλάκι-ξυλάκι αναμειγνύουμε την πραλίνα στην ζύμη στριφογυρνώντας το ξυλάκι από κάτω προς τα πάνω .

nutella-cake8

Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ρίχνουμε και 2-3 κουταλιές πραλίνας από πάνω αν θέλουμε .

Ξανά με  ένα ξυλάκι από σουβλάκι   ανακατεύουμε το κέικ μας. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά  στον αέρα  ή αντιστάσεις στους 190 βαθμούς για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο μας 

nutella-cake9

Αφαιρούμε το κέικ από την φόρμα  μόλις κρυώσει.

Μπορεί να διατηρηθεί για 4-5 ημέρες .

nutella-cake10

Σημειώσεις
Χρησιμοποιήστε καλής ποιότητας πραλίνα φουντουκιού όπως Nutella, Μερέντα ή Nucrema.

Υπάρχουν  πολλές μάρκες με πραλίνες φουντουκιού στο εμπόριο αλλά είναι καθαρά για άλειμμά. Στον φούρνο καίγονται ή στεγνώνουν για αυτό προτιμήστε κάποια πραλίνα επώνυμη για καλύτερα αποτελέσματα. 

Ενναλακτικά αν δεν έχετε μακρόστενη φόρμα μπορείτε να ψήσετε το κέικ σε ταψάκι στρογγυλό 24-26 εκατοστών.

Μπορείτε να μοιράσετε την πραλίνα μίση στην ζύμη μέσα και μισή από πάνω ή να βάλετε μόνο από πάνω όπως θα δείτε παρακάτω στις φωτογραφίες .

nutella-cake11

nutella-cake12

nutella-cake13

nutella-cake14

nutella-cake15

nutella-cake15

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!! 

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments

">