Πως σοτάρουμε τα χόρτα (για πίτες ) - Γέμιση πίτας με χόρτα! | Aspas_recipes

Πως σοτάρουμε τα χόρτα (για πίτες ) - Γέμιση πίτας με χόρτα!

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites

Εύκολα και νόστιμα μαθαίνουμε πως σοτάρουμε τα χόρτα για να φτιάξουμε όλων των ειδών πίτες. Αποθηκεύουμε σε μερίδες στην κατάψυξη σε σακουλάκια και τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαζόμαστε.

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites1

Για να έχουμε πάντα χόρτα έτοιμα στην κατάψυξη μας για πίτες θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 μάτσο χόρτα  γιαχνερά (χόρτα Κρήτης )  ή 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό πράσα

1 ματσάκι  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

2-3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 ματσάκι μάραθο (προαιρετικά)

αλάτι ,πιπέρι

ελαιόλαδο

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites2

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites3

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά  και τα σοτάρουμε σε μεσαία  φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να γυαλίσουν.

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites4

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites5

Προσθέτουμε τα χόρτα , αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας που και που. Τα χόρτα θα χάσουν όλο τον όγκο τους με το μαγείρεμα . 

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites6

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites7

Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα τα χόρτα μας είναι έτοιμα για να τα σουρώσουμε.

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites8

Τοποθετούμε σε σουρωτήρι να βγάλουν και πάλι τα υγρά τους , αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και χωρίζουμε σε μερίδες.

pos-sotaroume-ta-xorta-gia-pites9

Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αποψύχουμε όποτε τα χρειαστούμε για να κάνουμε  τις πίτες ή τα πιτάκια.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments