"

Πως σοτάρουμε τα χόρτα (για πίτες ) - Γέμιση πίτας με χόρτα!

xorta-gia-pita

Εύκολα και νόστιμα μαθαίνουμε πως σοτάρουμε τα χόρτα για να φτιάξουμε όλων των ειδών πίτες. Αποθηκεύουμε σε μερίδες στην κατάψυξη σε σακουλάκια και τα έχουμε έτοιμα όταν τα χρειαζόμαστε.

Υλικά

1 μάτσο χόρτα  γιαχνερά (χόρτα Κρήτης )  ή 1 κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό πράσα

1 ματσάκι  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

2-3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 ματσάκι μάραθο (προαιρετικά)

αλάτι ,πιπέρι

ελαιόλαδο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

gemish-pitas-me-xorta

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά  και τα σοτάρουμε σε μεσαία  φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να γυαλίσουν.

pos-tsigarizoume-ta-xorta

Προσθέτουμε τα χόρτα , αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας που και που. Τα χόρτα θα χάσουν όλο τον όγκο τους με το μαγείρεμα . 

Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα τα χόρτα μας είναι έτοιμα για να τα σουρώσουμε.

gemish-pitas-me-xorta

Τοποθετούμε σε σουρωτήρι να βγάλουν και πάλι τα υγρά τους , αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και χωρίζουμε σε μερίδες.

Τοποθετούμε στην κατάψυξη και αποψύχουμε όποτε τα χρειαστούμε για να κάνουμε  τις πίτες ή τα πιτάκια

xorta-pites


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments

">