Βασιλόπιτα -κέικ με κρέμα κάστανο !! | Aspas_recipes

Βασιλόπιτα -κέικ με κρέμα κάστανο !!

 keik-me-kastana12

Πεντανόστιμο και πολύ αφράτο κέικ γεμιστό με κάστανα και επικάλυψη σοκολάτας. Ιδανική πρόταση για βασιλόπιτα -κέικ .

Δείτε περισσότερες Συνταγές για κέικ 

Συνταγές για Βασιλόπιτα 


keik-me-kastana01

keik-me-kastana1

Για το #κέικ με #κάστανα θα χρειαστούμε :

Υλικά για μια  φόρμα με διάμετρο 26 εκ.

Για το κέικ

 250 γρ. βούτυρο αγελάδας

 250 γρ. Μαύρη Ζάχαρη 

 6 αυγά

 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις 

 10 γρ. Μπέικιν Πάουντερ 

 30 ml. κονιάκ

 250 γρ. κάστανα βρασμένα ή 4 κουταλιές σούπας κρέμα κάστανο

Για το μείγμα του κάστανου 

 300 γρ. κάστανα βρασμένα

 200 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro

 10 γρ. ρούμι ή κονιάκ

 250 ml νερό

ή Σπιτική κρέμα κάστανο 

Για το γλάσο

125 ml κουβερτούρα

125 ml κρέμα γάλακτος 

keik-me-kastana2

Οδηγίες

Ετοιμάζετε το μίγμα του κάστανου: βράζουμε τα βρασμένα κάστανα με τη μαύρη ζάχαρη και το νερό για 15 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι ή το κονιάκ  ανακατεύουμε και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει. 

Ενναλακτικά αγοράζουμε έτοιμη κρέμα κάστανο (πωλείται σε όλα τα μεγάλα super market  ή φτιάχνουμε Σπιτική κρέμα κάστανο )

keik-me-kastana

Για το κέικ 

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο φτερό του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. 

Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών έναν- έναν  και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 2 λεπτά. 

Τέλος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. 

keik-me-kastana3

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα . Προσθέτουμε σε 3 δόσεις  την μαρέγκα στην ζύμη του κέικ ανακατεύοντας απαλά από κάτω προς τα πάνω προσέχοντας να μην μας ξεφουσκώσει το μείγμα. Προαιρετικά αν θέλουμε αντί για κάστανα βρασμένα προσθέτουμε 3 - 4 κουταλιές σούπας κρέμας κάστανο στην ζύμη . Ανακατεύουμε απαλά .

keik-me-kastana4

Αδειάζουμε το μισό μείγμα της ζύμης  σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα (μπορούμε ακόμα να βάλουμε λαδόκολλα ) με διάμετρο 26 εκατοστά και ψήνουμε στους 180°C (αέρας) για μισή ώρα. Έπειτα, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 150°C και ψήνουμε 10 λεπτά ακόμα. 

keik-me-kastana5

Απλώνουμε λίγη ζύμη από αυτή που έχουμε κρατήσει γύρω-γύρω στη φόρμα του κέικ, ώστε να σχηματιστεί ένας δακτύλιος στο κέντρο του οποίου απλώνουμε το μίγμα κάστανου. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη ζύμη και ψήνουμε στους 150°C για ακόμα 30 λεπτά.

keik-me-kastana6

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ετοιμάζουμε το γλάσο: ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος , προσθέτουμε  την Κουβερτούρα, αφού την έχουμε  κόψει σε κομμάτια και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. 

keik-me-kastana7

keik-me-kastana8

Περιχύνουμε  το κρύο κέικ με το γλάσο και διακοσμούμε  με σοκολατάκια λευκής σοκολάτας ή ζάχαρη άχνη.

keik-me-kastana9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Εμείς φέτος φτιάξαμε αυτό το κέικ ως βασιλόπιτα του 2022  και βάλαμε μέσα και το φλουρί .

Έλιωσα λευκή σοκολάτα και έκανα σχεδιάκια πάνω στην λαδόκολλα . Άφησα να κρυώσει καλά η σοκολάτα και στόλισα την Βασιλόπιτα .

keik-me-kastana10

keik-me-kastana11


Συνταγή από το περιοδικό Γαστρονόμος

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

\

0 comments