Πεντανόστιμη ξινόγλυκη μαρμελάδα με κεράσια. Συνοδεύει για το πρωινό γεύμα μας πάνω σε μια φέτα ψωμί με βούτυρο . Κατάλληλη για να συνοδεύσει παγωτά και διάφορα άλλα γλυκά όπως κέικ , cheesecake.
Μπορεί να σας αρέσουν : Συνταγές για μαρμελάδες
Για την μαρμελάδα κεράσι θα χρειαστούμε :
Υλικά
600 γραμμάρια κεράσια καθαρισμένα από κουκούτσια και κοτσάνια
300 γραμμάρια ζάχαρη ή 250 ml μέλι
χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Για την μαρμελάδα κεράσι διαλέγουμε κεράσια σφριγηλά και χωρίς χτυπήματα .
Πλένουμε καθαρίζουμε τα κεράσια από τα κοτσάνια και τα κουκούτσια .Τα κουκούτσια τα καθαρίζουμε φορώντας γάντια (γιατί αφήνουν χρώμα) και πάνω από το μπολ για να καρατήσουμε το ζουμάκι που θα στάξει.
Τα τοποθετούμε όλα μαζί τα κεράσι με την ζάχαρη και το ζουμάκι σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο όλη την νύχτα για να βγάλουν τα υγρά τους και να λιώσει η ζάχαρη.
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε τα κεράσια με την ζάχαρη στην φωτιά. Αφήνουμε να λιώσει η ζάχαρη καλά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Χαμηλώνουμε την φωτιά .
Ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.
Προς το τέλος του βρασίματος (μετά από περίπου 35-40 λεπτά ) ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Θα καταλάβουμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν στέκεται στην πίσω πλευρά ενός κουταλιού.
Εμένα μου αρέσει με κομμάτια φρούτου η μαρμελάδα μέσα. Αν θέλετε να είναι λεία η μαρμελάδα σας την πολτοποιείτε με το ραβδομπλέντερ ή στο multi.
Μοιράζουμε την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω. Σφραγίζουμε με τα καπάκια και τα γυρνάμε ανάποδα αφήνοντας τα έτσι για 24 ώρες .
Την επομένη μέρα τα αποθηκεύουμε στο ντουλάπι. Αν ανοίξουμε την μαρμελάδα την διατηρούμε στο ψυγείο.
Καλή σας επιτυχία!!!
0 comments