Αγοράστε κάστανα και φτιάξτε κρέμα κάστανο. Μπορείτε να τη φάτε με ψωμί ή να τη βάλετε σε τούρτες και τάρτες ,σε κέικ ,σε τσουρέκι και βασιλόπιτες.
Για την πολύ νόστιμη #κρέμα κάστανο θα χρειαστούμε :
Υλικά για 3 βαζάκια 350 ml
600 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (1 κιλό κάστανα ακαθάριστα)
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ. νερό
750 γρ. ζάχαρη
1 κλωναράκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος στη μέση ή 1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
Οδηγίες
Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι.
Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα στο σιρόπι που έχουμε στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά με το ραβδομπλέντερ .
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι στον πουρέ της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments