Κρέμα ή πουρές κάστανο !!

krema-kastano

Αγοράστε κάστανα και φτιάξτε κρέμα κάστανο. Μπορείτε να τη φάτε με ψωμί ή να τη βάλετε σε τούρτες και τάρτες ,σε κέικ ,σε τσουρέκι και βασιλόπιτες.

Για την πολύ νόστιμη #κρέμα κάστανο θα χρειαστούμε :

Υλικά για  3 βαζάκια 350 ml

600 γρ κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (1 κιλό κάστανα ακαθάριστα)

1 κ.γ. αλάτι

500 γρ. νερό 

750 γρ. ζάχαρη

1 κλωναράκι βανίλια σχισμένο κατά μήκος στη μέση ή  1 βανίλια 

1 σφηνάκι κονιάκ

krema-kastano2

Οδηγίες

Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. 

Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη.

krema-kastano3

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της. 

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κρατάμε ένα ποτήρι σιρόπι.

krema-kastano4

Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα στο σιρόπι που έχουμε στην κατσαρόλα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά με το  ραβδομπλέντερ .

krema-kastano5

Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο σιρόπι στον πουρέ της κατσαρόλας και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

krema-kastano6

Συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments