Υπέροχο εκμέκ κατάλληλο για κάθε μέρα άλλα και για γιορτινές περιστάσεις! Με απλά υλικά και γλυκό τόσο όσο να μπορείς να .....φας όλο το ταψί....
Δείτε ακόμα Εκμέκ με τσουρέκι / Εκμέκ με φρυγανιά / Εκμέκ Νηστίσιμο
Υλικά για ένα ταψί φούρνου
500 γραμμάρια κανταΐφι
225 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
για το σιρόπι
600 γραμάρια ζάχαρη600 ml νερό
χυμό λεμονιού +μισό λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
για την κρέμα
1200 ml γάλα2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου -την βραστή κρέμα - με γεύση βανίλια
1 κουταλιά βούτυρο
ακόμα
1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμαρίων Kretorre (την πράσινη με ένα χωνάκι από έξω)1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένα αμύγδαλα
Οδηγίες
Eτοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι
Για το σιρόπι
Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά.Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Αφαιρούμε φλούδα και κανέλα.
Για το κανταΐφι
Ανοίγουμε το κανταΐφι καλά με τα χέρια μας . Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο κουταλιά -κουταλιά να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.(περίπου 30 λεπτά).Περιχύνουμε με το σιρόπι το κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Για την κρέμα
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο)σε μια κατσαρόλα . Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι. Η κρέμα μας δεν έχει ζάχαρη. Για μένα υπάρχει ισορροπία γεύσεων από το σιρόπι. Δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά και λιγωτικά γλυκά .Μπορείτε αν θέλετε βέβαια να προσθέσετε 200 γραμμάρια = 1 φλιτζάνι ζάχαρη .
Διακόσμηση
Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αμύγδαλο καβουρντισμένο.
Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.
0 comments