Εκμέκ της πεθερουλας μου! | Aspas_recipes

Εκμέκ της πεθερουλας μου!

to-ekmek-tis-petheras

Υπέροχο εκμέκ κατάλληλο για κάθε μέρα άλλα και για γιορτινές περιστάσεις! Με απλά υλικά και γλυκό τόσο όσο να μπορείς να .....φας όλο το ταψί....

Δείτε ακόμα  Εκμέκ με τσουρέκι   / Εκμέκ με φρυγανιά   / Εκμέκ Νηστίσιμο  

to-ekmek-tis-petheras1

Υλικά για ένα ταψί φούρνου

500 γραμμάρια  κανταΐφι

225 γραμμάρια  βούτυρο λιωμένο

για το σιρόπι

600 γραμάρια  ζάχαρη

600 ml  νερό

χυμό λεμονιού +μισό λεμόνι

1 ξυλάκι κανέλας

για την κρέμα

1200 ml  γάλα

2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου -την βραστή κρέμα - με γεύση βανίλια

1 κουταλιά βούτυρο

ακόμα

1 φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμαρίων   Kretorre (την πράσινη με ένα χωνάκι από έξω)

1/2 φλιτζάνι καβουρντισμένα αμύγδαλα

to-ekmek-tis-petheras2

Οδηγίες

Eτοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι

Για το σιρόπι

Βάζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζουμε 4′ σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το λεμόνι στο τέλος. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Αφαιρούμε φλούδα και κανέλα.

to-ekmek-tis-petheras3

Για το κανταΐφι

Ανοίγουμε το κανταΐφι καλά με τα χέρια μας . Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνουμε από πάνω το λιωμένο βούτυρο κουταλιά -κουταλιά να πάει παντού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.(περίπου 30 λεπτά).

Περιχύνουμε με το σιρόπι το κανταΐφι. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για την κρέμα

Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το βούτυρο)σε μια κατσαρόλα . Ανακατεύουμε συνεχώς για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

 Η κρέμα μας δεν έχει ζάχαρη. Για μένα υπάρχει ισορροπία γεύσεων   από το σιρόπι. Δεν μου αρέσουν τα πολύ γλυκά και λιγωτικά γλυκά .Μπορείτε αν θέλετε βέβαια να προσθέσετε 200 γραμμάρια = 1 φλιτζάνι ζάχαρη .

to-ekmek-tis-petheras4

Διακόσμηση

Χτυπάμε την κρύα κρέμα σε σαντιγί και την στρώνουμε στο γλυκό.

Πασπαλίζουμε με κανέλα και το αμύγδαλο καβουρντισμένο.

Παγώνουμε το γλυκό για μία ώρα και κόβουμε σε κομμάτια.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments