Αφράτα πεντανόστιμα γεμιστά ψωμάκια με τυριά και αλλαντικά ! Διατηρούνται αφράτα για μέρες. κατάλληλα για το σχολείο για σνακ ή κολατσιό των παιδιών.
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
250 ml γάλα χλιαρό
1/2 ποτήρι νερό (100 ml) χλιαρό
1/2 κ. γ αλάτι
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο (τον κρόκο τον κρατάμε για το άλειμμα)
1/2 φακελάκι μπέικιν
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
1 κουτάκι τυρί κρέμα (philadelphia)
Λουκανικάκια κοκτέιλ
γαλόπουλα ψιλοκομμένη
Οδηγίες
Για την γέμιση
Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τα λουκανικάκια κομμένα σε ,μικρά κυβάκια ή φετούλες
Σημείωση
Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση σας αρέσει όπως φέτα ή τυρι +αλλαντικά ή σαλαμάκι ή ελίτσες .
Για την ζύμη
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό και το γάλα μαζί με την μαγιά. Προθέτω το ασπράδι αυγού το αλάτι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν σταδιακά μέχρι να έχουμε μια πολύ αφράτη ελαστική ζύμη . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 με 1.30 ώρα περίπου .
Ζυμώνουμε ελαφρά να φύγει ο αέρας από την ζύμη μας και πλάθουμε σε μια μπάλα. Χωρίζουμε σε 12-14 κομμάτια .
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Τοποθετούμε την γέμιση της επιλογής μας και κλείνουμε (δες φώτο).
Στην έξω πλευρά βάζουμε το αλλαντικό μας ή το λουκάνικο ή τίποτα και κλείνουμε.
Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ωρίτσα. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30-40 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Καλή σας απόλαυση!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments