Τριανταφυλλένια γεμιστά ψωμάκια του ονείρου!!!

gemista-psomakia

 Αφράτα πεντανόστιμα γεμιστά ψωμάκια με τυριά και αλλαντικά ! Διατηρούνται αφράτα για μέρες. κατάλληλα για το σχολείο για σνακ ή κολατσιό των παιδιών. 



gemista-psomakia1

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

250 ml  γάλα χλιαρό 

1/2 ποτήρι νερό (100 ml) χλιαρό 

1/2 κ. γ αλάτι

1 ασπράδι αυγού χτυπημένο (τον κρόκο τον κρατάμε για το άλειμμα)

1/2 φακελάκι μπέικιν

500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

gemista-psomakia3

Για την γέμιση

1 κουτάκι τυρί κρέμα (philadelphia)

Λουκανικάκια κοκτέιλ

γαλόπουλα ψιλοκομμένη 

gemista-psomakia4

Οδηγίες

Για την γέμιση

Ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τα λουκανικάκια κομμένα σε ,μικρά κυβάκια ή φετούλες

Σημείωση

Μπορείτε να βάλετε όποια γέμιση σας αρέσει όπως φέτα ή τυρι +αλλαντικά ή σαλαμάκι ή ελίτσες .

Για την ζύμη 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το χλιαρό νερό και το γάλα μαζί με την μαγιά. Προθέτω το ασπράδι αυγού  το αλάτι, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν σταδιακά μέχρι να έχουμε μια πολύ αφράτη ελαστική ζύμη . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 με 1.30 ώρα περίπου .

Ζυμώνουμε ελαφρά να φύγει ο αέρας από την ζύμη μας και πλάθουμε σε μια μπάλα. Χωρίζουμε σε 12-14 κομμάτια .

gemista-psomakia5

Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο. Τοποθετούμε την γέμιση της επιλογής μας και κλείνουμε (δες φώτο).

Στην έξω πλευρά βάζουμε το αλλαντικό μας ή το λουκάνικο ή τίποτα και κλείνουμε.

gemista-psomakia6

Αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ωρίτσα. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε 180 βαθμούς αντιστάσεις για 30-40  περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Καλή σας απόλαυση!!!

gemista-psomakia7
gemista-psomakia8

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments