Ρυζόγαλο φούρνου ή rice pudding! | Aspas_recipes

Ρυζόγαλο φούρνου ή rice pudding!

ryzogalo-ston-fourno

Τι να πω για το ρυζόγαλο αυτό? Όλο αρώματα και γεύσεις! Μοναδική απερίγραπτη νοστιμιά με  ελαφρώς καμένη   κρούστα ! Απλά δεν υπάρχει! Ξεχάστε το κλασικό ρυζόγαλο κατσαρόλας! Δοκιμάστε αυτήν την συνταγή και δεν θα ξαναφάτε άλλο ρυζόγαλο!

  Δείτε ακόμα : Ρυζόγαλο με μέλι
 
Υλικά
1/2 κούπα  ρύζι
1 +1/2 κούπα νερό για το ρύζι
------------
1 λίτρο +1 κούπα γάλα
1 κούπα ζάχαρη
1+1/2 κουταλιά κορν φλάουρ ή άνθος αραβοσίτου
2 βανίλιες
(η κούπα που μετράμε είναι 250 ml)

Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά το ρύζι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει με το νερό , να πιει όλα τα υγρά και να φουσκώσει. 

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη τις βανίλιες και το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία για μισή ώρα περίπου.

ryzogalo-ston-fourno2

Σε ένα μικρό μπολάκι διαλύουμε το κορν φλαουρ με 2-3 κουταλιάς νερό και το ρίχνουμε στο ρύζι που βράζει. Ανακατεύουμε καλά. 

ryzogalo-ston-fourno3

Σε ταψί που έχουμε ρίξει νερό τοποθετούμε τα μπολάκια μας . 

Μοιράζουμε με την κουτάλα το μείγμα μας στα μπολάκια  και βάζουμε στο grill του φούρνου 190-200 βαθμούς να πάρουν ωραίο χρώμα .(10-15 λεπτά ανάλογα τον φούρνο).

Kαλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 






0 comments