Χυλοπιτάκι Μετσόβου με μοσχαράκι κοκκινιστό! | Aspas_recipes

Χυλοπιτάκι Μετσόβου με μοσχαράκι κοκκινιστό!

 Πεντανόστιμο φαγητό για όλη την οικογένεια ή ακόμα και για τραπέζι με φίλους! 

Δείτε ακόμα   Μοσχαράκι με πουρέ  / Συκωτάκι κοκκινιστό  / Μοσχαράκι με λαχανικά (βραστό ή κρεατόσουπα)

Υλικά

1 πακέτο χυλοπιτάκι 500 γρ

Για το κοκκινιστό

1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κύβους

1 ξερο κρεμμύδι

αλάτι

πιπέρι

1 σφηνάκι κρασί κόκκινο

2-3 κ.σ πελτέ ντομάτας ή μια κονσέρβα ντοματάκι


Οδηγίες

Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το χυλοπιτάκι μας. Μόλις είναι έτοιμο το σουρώνουμε. Σε ένα τηγανάκι καίμε με λίγο βούτυρο και περιχύνουμε το χυλοπιτάκι μας. 

Για το κοκκινιστό 

Αν έχουμε χύτρα τοποθετούμε το κρέας μας να βράζει για 20-30 λεπτά από την ώρα που θα σηκωθεί η βαλβίδα.

Σουρώνουμε το κρέας και σουρώνουμε και το ζουμάκι για να το χρησιμοποιήσουμε σε λίγο.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και το κρεμμύδι μας κομμένο σε κυβάκια.'

Βάζουμε το κρέας μας και το φέρνουμε μια δυο γύρες. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι και το κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. .Προσθέτουμε την ντομάτα και λίγο νεράκι και ψήνουμε μέχρι να χυλώσει η σάλτσα μας .

Αν δεν έχουμε χύτρα ταχύτητας σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο βάζουμε το κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί ρίχνουμε  το κρασί και το κρέας . Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε το κρέας μας να θωρακιστεί καλά από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει εώς ότου  μαλακώσει. Προσθέτουμε την ντομάτα μας ,αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να χυλώσει η σάλτσα μας. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νεράκι.

Όταν χυλώσει η σαλτσούλα μας και τσιμπάμε με το πηρούνι το κρέας και τρυπιέται είναι έτοιμο!

Βάζουμε χυλοπιτάκι στο πιάτο μας και κοκκινιστό κρεατάκι με σαλτσούλα! 

Καλή σας απόλαυση!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους  

και  Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!



0 comments