Ντόνατς Χριστουγέννων (christmas donuts) | Aspas_recipes

Ντόνατς Χριστουγέννων (christmas donuts)

christmas-donuts2

Ντόνατς (donuts) κατά καιρούς έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές! Είναι τα αρώματα ? είναι η γεύση? θα σας πω άπλα πως αυτά τα Ντόνατς είναι ξεχωριστά!!!!

Δείτε ακόμα  Καλτσόνε Ντόνατς    /Ντονατσομπαλίτσες   /  Ντόνατς - πάρτυ  Ντόνατς σαλιγκάρια   / Μίνι λουκουμαδάκια με 3 υλικά   / Ντόνατς με μπείκιν 

 christmas-donuts

Γίνονται 14 μεγάλα ντόνατς ή περίπου 24 μικρότερα ντόνατς!

Υλικά

550 γραμμάρια  αλεύρι για όλες τις χρήσεις  (μπορεί να χρειαστείτε 2 κουταλιές  αλεύρι παραπάνω - ανάλογα το αλεύρι )

 100 γραμμάρια Ζάχαρη 

 1/2 κουταλάκι του γλυκού  αλάτι

1/4  κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού  γαρύφαλλο

1 1/2 κουταλιά σούπας κανέλα

2 αυγά

240 γραμμάρια πλήρες Γάλα

80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο

7 γραμμάρια ξηρή μαγιά 

christmas-donuts3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε.  Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι την κανέλα το μοσχοκάρυδο και το αλάτι . 

Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς σταδιακά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε. Έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια . Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 2-3 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. (ανάλογα την ζέστη του σπιτιού σας).

christmas-donuts4

Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη. Κόβουμε σχήματα από την ζύμη με κουπ-πατ μπισκότων.

Τοποθετούμε κάθε κομμάτι ντόνατς σε χαρτί λαδόκολλας . Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσουν .

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά (σε εστία στο 5-6) μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τα ντονατσάκια μας σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.

Τα κανελοζαχαρώνουμε ή τα στολίζουμε με γλάσο και διακοσμούμε με πολύχρωμα τρουφάκια!

christmas-donuts5

Γλάσο για ντόνατς :

 250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 

75 γραμμάρια Βούτυρο

3-5 κουταλιές της σούπας γάλα 

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας

Οδηγίες

Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε γάλα ανάλογα με το πόσο λεπτό σας αρέσει γλάσο σας.

Αν θέλουμε χρωματίζουμε το γλάσο με χρώματα της επιλογής μας.

christmas-donuts6

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments