Ντόνατς (donuts) κατά καιρούς έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές! Είναι τα αρώματα ? είναι η γεύση? θα σας πω άπλα πως αυτά τα Ντόνατς είναι ξεχωριστά!!!!
Δείτε ακόμα Καλτσόνε Ντόνατς /Ντονατσομπαλίτσες / Ντόνατς - πάρτυ / Ντόνατς σαλιγκάρια / Μίνι λουκουμαδάκια με 3 υλικά / Ντόνατς με μπείκιν
Υλικά
550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορεί να χρειαστείτε 2 κουταλιές αλεύρι παραπάνω - ανάλογα το αλεύρι )
100 γραμμάρια Ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 1/2 κουταλιά σούπας κανέλα
2 αυγά
240 γραμμάρια πλήρες Γάλα
80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
7 γραμμάρια ξηρή μαγιά
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη το γάλα και τα αυγά. Προσθέτουμε την μαγιά και ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι την κανέλα το μοσχοκάρυδο και το αλάτι .
Προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς σταδιακά και το αλεύρι. Ζυμώνουμε. Έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια . Τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ καλύπτουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 2-3 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο. (ανάλογα την ζέστη του σπιτιού σας).
Τοποθετούμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε σε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη. Κόβουμε σχήματα από την ζύμη με κουπ-πατ μπισκότων.
Τοποθετούμε κάθε κομμάτι ντόνατς σε χαρτί λαδόκολλας . Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσουν .
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά (σε εστία στο 5-6) μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Βάζουμε τα ντονατσάκια μας σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας.
Τα κανελοζαχαρώνουμε ή τα στολίζουμε με γλάσο και διακοσμούμε με πολύχρωμα τρουφάκια!
Γλάσο για ντόνατς :
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
75 γραμμάρια Βούτυρο
3-5 κουταλιές της σούπας γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Χρώματα ζαχαροπλαστικής της επιλογής σας
Οδηγίες
Λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα την ζάχαρη και την βανίλια. Προσθέτουμε γάλα ανάλογα με το πόσο λεπτό σας αρέσει γλάσο σας.
Αν θέλουμε χρωματίζουμε το γλάσο με χρώματα της επιλογής μας.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments