Donuts γεμιστά με nutella! | Aspas_recipes

Donuts γεμιστά με nutella!

donuts-me-nutella

 Υπέροχοι αφράτοι λουκουμάδες ασυναγώνιστης νοστιμιάς για παρτυ-γενέθλια! Ιδανικό κέρασμα για να κεράσουν τα παιδιά στους φίλους τους Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους!Είτε σκέτοι είτε γεμιστοί με μερέντα δεν σταματάς μόνο στον έναν!

Υλικά για 14 ντόνατς

  • 190ml γάλα χλιαρό
  • 50γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαγιά στιγμής
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 βανιλίνη
  • 400 γρ. αλεύρι για τσουρέκια 
  • 100 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Για την γέμιση 

  • nutella ή Μερέντα

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ ή σε μια λεκανίτσα τοποθετώ όλα τα υλικά μου μαζί με την σειρά που αναγράφονται και χτυπάω/ανακατεύω/ζυμώνω καλά.Τοποθετώ σε ένα καλά λαδωμένο και αφήνω να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Τοποθετώ αλευράκι στον πάγκο μου και βάζω την ζύμη μου ! Ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο και κόβω κύκλους με ένα κουπ-πατ ή με  με το καπάκι από το multi.
  • Κόβω 14 κομματια λαδόκολλα και τοποθετώ τα ντόνατς μου. Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και αφήνω να φουσκώσουν ξανά. Τηγανίζω σε καυτό λάδι ρίχνοντας τα όπως είναι με την λαδόκολλα. Μην ανησυχείτε ξεκολλάει αμέσως και αφαιρούμε την λαδοκολλα αφήνοντας τα ντόνατς να πάρουν ωραιο χρώμα και να τηγανιστούν και από τις 2 πλευρές.
  •  
    donuts-me-nutella1
  • Τοποθετούμε σε χαρι κουζίνας. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Με ένα μαχαίρι κάνουμε μια τρύπα στο πλάι  και με ένα κορνε γεμίζουμε με μερέντα. (μπορείτε και με ένα απλό μπουκάλι κέτσαπ ή μουστάρδας να τα γεμίσετε)
  • Τα βουτάτε στο γλάσο στολίζετε με έξτρα τρούφα και ζαχαρωτά και σερβίρετε ή τοποθετείτε σε μπολάκια  και τα κερνάτε..

donuts-me-nutella2

 Για το σοκολατένιο γλάσο

  • 200γρ. κουβερτούρα 52% 
  • 100γρ. γάλα

Φέρνουμε σε σημείο βρασμού  το γάλα και το ρίχνουμε στην ψιλοκομμένη κουβερτούρα . Ανακατεύουμε πολύ καλά.Βουτάμε τα ντόνατς μας στο σοκολατένιο γλάσο.

donuts-me-nutella3

Για το ροζ γλάσο (1)

  • 200 γρ Βανίλια υποβρύχιο
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής 

Τοποθετούμε την βανίλια σε μπαιν μαρι να λιώσει και να γίνει ρευστή. Ρίχνουμε κόκκινο χρώμα μέχρι να έχουμε την απόχρωση της επιλογής μας(ανοικτό ρόζ, ρόζ, έντονο ροζ,φουξ)Όσο πιο πολύ χρώμα ρίχνετε τόσο πιο έντονο χρώμα το γλάσο .Βουτάμε τα ντόνατς στο ρόζ γλάσο.

 Για το ροζ γλάσο (2)

  • Λευκή κουβερτούρα 
  • κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρι ρίχνουμε και το χρώμα και ανακατεύουμε. Βουτάμε τα ντόντας και διακοσμούμε με τρούφα και ζαχαρωτά  


Μυστικά

Μπορείτε να ψήσετε και στον φούρνο 170 βαθμούς για 15-20 λεπτά αλλά δεν θα ειναι όπως οι τηγανιτοί. Βέβαια γλιτώνετε το τηγάνισμα.

Μετά το πρώτο φούσκωμα μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο και να συνεχίσετε την διαδικασία της συνταγής την επόμενη μέρα .


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

0 comments