Ντόνατς παραλίας αλλιώς !

donuts

 Νόστιμα , αφράτα , λαχταριστά Ντόνατς ! Εξαφανίζονται  σε λίγα μόλις λεπτά!

Δείτε και άλλες συνταγές  για   Ντόνατς - λουκουμάδες 

Υλικά για 15 κομμάτια

400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 ml γάλα ζεστό

40 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

20 γραμμάρια φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκια ξηρή μαγιά

40 γραμμάρια ζάχαρη

1 αυγό

1/2 κ.γ αλάτι
donuts2

Οδηγίες

Αρχικά κόβουμε 15 χαρτάκια από λαδόκολλα για να τοποθετήσουμε  τα ντόνατς .

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη το ζεστό γάλα και την μαγιά.

Προσθέτουμε το αυγό λίγο αλεύρι το βούτυρο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλάτι και σταδιακά όλο το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη πολύ αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια.

donuts3

Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμαράκι μας για 1 ώρα.
Σε αλευρωμένο πάγκο τοποθετούμε την ζύμη μου και χωρίζουμε σε 15  ισομερή κομμάτια (50 γρ). Ζυμώνουμε κάθε κομμάτι σε μπαλίτσα.

Παίρνουμε ένα ένα μπαλάκι και ανοίγουμε σε μικρό ρολό. Τα τοποθετούμε όλα μαζί στον πάγκο εργασίας . Παίρνουμε τώρα ένα -ένα μικρό ρολό και ανοίγουμε σε λωρίδα.  Στριφογυρνάμε  την κάθε λωρίδα πάνω στο χαρτάκι λαδόκολλα δίνοντας σχήμα σαλιγκαριού αλλα με κενό ανάμεσα σε κάθε στριφογύρισμα για να έχει χώρο ή ζύμη να φουσκώσει .

 donuts4

Αφήνουμε για 45 λεπτά σκεπασμένα να φουσκώσουν. Βάζουμε το τηγάνι σε μεσαία θερμοκρασία και τοποθετούμε τα ντόνατς μαζί με την λαδόκολλα.

 donuts5

(Μην ανησυχείτε η λαδόκολλα αφαιρείται σχεδόν αμέσως και μόνη της.) Μόλις ροδίσει το ντόνατς από την μια πλευρά γυρνάμε και από την άλλη.

Τοποθετουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με κανελοζάχαρη ή ζάχαρη άχνη .

 donuts6

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 donuts7


 

0 comments