Μαρμελάδα ροδάκινο στον φούρνο!

marmelada-rodakino-ston-fourno

Ροδάκινο! Ένα από τα must φρούτα του καλοκαιριού!  Φτιάχνουμε εξαιρετική μαρμελάδα ροδάκινου απλά και εύκολα.

Χωρίς να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα και να ξαφρίζουμε γιατί γίνεται μόνη της στον φούρνο! Απλά ξεχάστε την και έτοιμη! Απολαύστε την σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί κρέμα ή πάνω σε κρακεράκια με ανθότυρο για πρωινό και θα ξετρελαθείτε!!

Δείτε περισσότερες Συνταγές με μαρμελάδες 

marmelada-rodakino-ston-fourno1

Για την πολύ εύκολη #μαρμελάδα #ραδάκινο στον #φούρνο θα χρειαστούμε :


Υλικά Συνταγής

1½ κιλό ροδάκινα καθαρισμένα από κουκούτσια 

900 γραμμάρια ζάχαρη

χυμό από 1 λεμόνι

 

marmelada-rodakino-ston-fourno2

Οδηγίες

Διαλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά τα ξεφλουδίζουμε.

marmelada-rodakino-ston-fourno3

Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μούλτι . Βάζουμε τον πολτό σε βαθύ ταψί η γάστρα προσθέτουμε την ζάχαρη, και την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 κουκούτσια που θα αφαιρέσουμε μετά και  φλούδα από 1 ροδάκινο.

marmelada-rodakino-ston-fourno4

Βρέχουμε μια λαδόκολλα και σκεπάζουμε την μαρμελάδα.

Ψήνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο στους 150-160 °C για περίπου 1ωρα και 30′λεπτά έως  2 ώρες  . Πότε πότε ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό. Ανακατεύουμε και ψήνετε ακόμα για 5′.


Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.

Ποτέ δεν βάζουμε  νερό στο ταψί. Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο.

Όπως είναι καυτή, την μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 6 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια.
marmelada-rodakino-ston-fourno5

Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να  αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.

marmelada-rodakino-ston-fourno6

 Μυστικά για τέλεια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο

Τα φρούτα πρέπει να είναι γερά, ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα ή μαύρα στίγματα στην επιφάνεια τους. Αφού τα πλύνουμε αφαιρούμε τη φλούδα.

Στη μαρμελάδα ροδάκινο, δεν βάζουμε κανένα αρωματικό γιατί θέλουμε να κρατήσουμε μόνο τα θεϊκά αρώματα του ροδάκινου. 

Τα ώριμα φρούτα δίνουν στην μαρμελάδα το έντονο άρωμα μα και το χρώμα του φρούτου. Τα λιγότερο ώριμα φρούτα της δίνουν την υφή και την πυκνότητα.

Νερό δεν βάζουμε ποτέ σε μια μαρμελάδα που γίνεται από ζουμερά φρούτα. Το ίδιο το φρούτο έχει αρκετή υγρασία ώστε να βράσει και να δέσει.

marmelada-rodakino-ston-fourno7

Κρατήστε όλους τους χυμούς του ροδάκινου την ώρα που τα καθαρίζετε. Θα μείνουν στο ψυγείο με την ζάχαρη να μαριναριστούν και θα μετατραπεί η ζάχαρη σε ρευστό σιρόπι.

Μπορείτε να κάνετε μίξη ροδάκινου, γιαρμά και νεκταρινιού αν δεν έχετε όλα τα ροδάκινα. Θα γίνει τέλεια.

marmelada-rodakino-ston-fourno8

Συνταγή της Αργυρώς  με παραλλαγές.

marmelada-rodakino-ston-fourno9


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

marmelada-rodakino-ston-fourno10

0 comments