Ροδάκινο! Ένα από τα must φρούτα του καλοκαιριού! Φτιάχνουμε εξαιρετική μαρμελάδα ροδάκινου απλά και εύκολα.
Χωρίς να είμαστε πάνω από την κατσαρόλα και να ξαφρίζουμε γιατί γίνεται μόνη της στον φούρνο! Απλά ξεχάστε την και έτοιμη! Απολαύστε την σε κουλούρι Θεσσαλονίκης με τυρί κρέμα ή πάνω σε κρακεράκια με ανθότυρο για πρωινό και θα ξετρελαθείτε!!
Δείτε περισσότερες Συνταγές με μαρμελάδες
Για την πολύ εύκολη #μαρμελάδα #ραδάκινο στον #φούρνο θα χρειαστούμε :
Υλικά Συνταγής
900 γραμμάρια ζάχαρη
χυμό από 1 λεμόνι
Δείτε επίσης Μαρμελάδα λεμόνι / Μαρμελάδα μήλου / κομπόστα ροδάκινο
Οδηγίες
Διαλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Διαλέγουμε ώριμα και σφιχτά φρούτα που να μην έχουν λιωμένα σημεία ή στίγματα στη φλούδα τους. Τα πλένουμε πολύ καλά και μετά τα ξεφλουδίζουμε.
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μούλτι . Βάζουμε τον πολτό σε βαθύ ταψί η γάστρα προσθέτουμε την ζάχαρη, και την βανίλια και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 2-3 κουκούτσια που θα αφαιρέσουμε μετά και φλούδα από 1 ροδάκινο.
Ψήνουμε τη μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο στους 150-160 °C για περίπου 1 ωρα και 30′λεπτά έως 2 ώρες . Πότε πότε ανακατεύουμε και στο τέλος ρίχνουμε το χυμό. Ανακατεύουμε και ψήνουμε ακόμα για 5 λεπτά.
Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος.
Ποτέ δεν βάζουμε νερό στο ταψί. Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα ροδάκινο στο φούρνο.
Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάνε στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο μαρμελάδας, το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
Δείτε ακόμα Μαρμελάδα καρπούζι / Μαρμελάδα Βερίκοκο /
Μυστικά για τέλεια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο
Τα φρούτα πρέπει να είναι γερά, ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα ή μαύρα στίγματα στην επιφάνεια τους. Αφού τα πλύνουμε αφαιρούμε τη φλούδα.Στη μαρμελάδα ροδάκινο, δεν βάζουμε κανένα αρωματικό γιατί θέλουμε να κρατήσουμε μόνο τα θεϊκά αρώματα του ροδάκινου.
Τα ώριμα φρούτα δίνουν στην μαρμελάδα το έντονο άρωμα μα και το χρώμα του φρούτου. Τα λιγότερο ώριμα φρούτα της δίνουν την υφή και την πυκνότητα.
Νερό δεν βάζουμε ποτέ σε μια μαρμελάδα που γίνεται από ζουμερά φρούτα. Το ίδιο το φρούτο έχει αρκετή υγρασία ώστε να βράσει και να δέσει.
Μπορείτε να κάνετε μίξη ροδάκινου, γιαρμά και νεκταρινιού αν δεν έχετε όλα τα ροδάκινα. Θα γίνει τέλεια.
0 comments