Σπιτική σάλτσα ντομάτας σε βάζα! | Aspas_recipes

Σπιτική σάλτσα ντομάτας σε βάζα!

spitikh-saltsa-ntomatas

Εύκολη και νόστιμη #σπιτική #σάλτσα ντομάτας για όλο τον χειμώνα .

Δείτε ακόμα
για  : Σπιτικό βούτυρο    /    Σπιτική κέτσαπ

Υλικά για

 10 κιλά Ντομάτες Ρόμα για φαγητό ή πολύ ώριμες  ντομάτες σαλάτας

 Αλάτι

πιπεριά πράσινη κ κόκκινη προαιρετικά 

2-3 κρεμμυδάκια ξερά

Βάζα

Καπάκια για βάζα

spitikh-saltsa-ntomatas2

Οδηγίες

Το πρώτο βήμα είναι να πλύνουμε τις ντομάτες μας και να αποστειρώσουμε τα βάζα μας σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό.

Εναλλακτικά μπορείς να πλένεις τα βάζα και να τα βάλεις να αποστειρωθούν στο φούρνο στους 110 βαθμούς μέχρι να στεγνώσουν. 

spitikh-saltsa-ntomatas3

Φυσικά αν έχεις πλυντήριο πιάτων αποστειρώνονται μόνα τους εκεί μέσα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να τρίψουμε τις ντομάτες μας με τον τρίφτη. Αν διαθέτετε multi μπορείτε να ρίξετε τις ντομάτες για μισό λεπτό στο βραστό νερό που αποστειρώσατε τα βάζα ώστε να ξεφλουδίζουν ευκολότερα, να τις ξεφλουδίσετε και να τις πολτοποιήσετε στο multi.

 Και οι δύο τρόποι κάνουν την ίδια δουλειά ουσιαστικά.

Ρίχνουμε λαδάκι λίγο στην κατσαρόλα με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να σοταριστούν. Ρίχνουμε μέσα την σάλτσα χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει.

spitikh-saltsa-ntomatas4

Η σάλτσα σας είναι έτοιμη όταν έχει μειωθεί από την κατσαρόλα περίπου το 1/4 της αρχικής ποσότητας.

Γενικά επειδή θα έχουν μείνει και πάλι μερικά υγρά να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα  τη σάλτσα για να μοιράζεται ομοιόμορφα στα βάζα.

Γεμίζετε τα ζεστά βάζα και στη συνέχεια  κλείστε απευθείας το βάζο με  καπάκι .

Τοποθετήσετε τα βάζα ανάποδα σε κάποιο σημείο του πάγκου σας που έχετε απλώσει 2-3 πετσέτες προηγουμένως γιατί θα είναι καυτά.

Αν δε σας βολεύει στον πάγκο, προτιμήστε το πάτωμα ή κάποιο άλλο σημείο που δε θα ενοχλούν γιατί πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους τουλάχιστον για ένα 12ωρο.

spitikh-saltsa-ntomatas5


Καλή επιτυχία!!!!

 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους

και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

 

 

0 comments