Από τις πιο εύκολες τάρτες που έχω φτιάξει! Την φτιάχνεται και σερβίρεται! Ένα εύκολο γλυκάκι που συνιστάται και για απρόσμενους καλεσμένους.
Υλικά για μια φόρμα 22-24 cm
300 γραμμάρια αλεύρι - 2.5 ποτήρια νερού
100 γραμμάρια ζάχαρη - 1/2 ποτήρι νερού
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
75 γραμμάρια σπορέλαιο - 1/3 ποτήρι
Ξύσμα φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ (1 κ.γ μπείκιν)
150 γραμμάρια σπιτική μαρμελάδα για γέμιση Οδηγίες
Σπάω τα αυγά σε μπολ, προσθέτω τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύω με το σύρμα μετά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Αναμιγνύω πρώτα με το σύρμα και μετά με τα χέρια μου.
Μεταφέρω τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και τη ζυμώνω για λίγο. Τη βάζω σε λαδόκολλα και ανοίγω σε φύλλο. Κόβω κύκλους με ένα ποτήρι διαμέτρου 7 cm.
Βάζω τη μαρμελάδα στο κέντρο κάθε δίσκου, την σηκώνω στην παλάμη του χεριού μου και την τσιμπώ στις αντίθετες πλευρές.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 180 ° για 25 λεπτά, μόλις ετοιμαστεί το
αφήνω να κρυώσει και μετά το βάζω σε ένα δίσκο σερβιρίσματος, το
πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη για γεύση και μπορώ να το σερβίρω.
από την φίλη μας χριστινα μανετακη που έφτιαξε την συνταγή
Ένα πόλι πολύ εύκολο φαγητό! Βάζεις όλα σου τα υλικά στην χύτρα και μετά από 30 λεπτά μπορείς να γευτείς το πιο νόστιμο στιφάδο με χταπόδι λουκούμι που έχεις φτιάξει και έχεις φάει ποτέ!
Δείτε ακόμα χταπόδι ξιδάτο / χταπόδι κοκκινιστό / χταπόδι κρασάτο
Υλικά
1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 1/2 κιλό χταπόδι
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
50 γρ. κρασί κόκκινο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
2 -3 φύλλα δάφνης
1-2 σκελίδες σκόρδα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Τοποθετούμε τη χύτρα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
Βάζουμε τα κρεμμύδια, τη ζάχαρη και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια.
Προσθέτουμε το χταπόδι στην χύτρα και ανακατεύουμε.
Κόβουμε τα σκόρδα σε κομμάτια και τα βάζουμε στην χύτρα. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε την ντομάτα. Βάζουμε το μπαχάρι και τη δάφνη, σε ένα τουλουπάνι, το δένουμε με σπάγκο και το βάζουμε στην χύτρα.
Κλείνουμε το καπάκι της χύτρας, γυρνάμε τη βαλβίδα στην κατάλληλη ένδειξη, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και βράζουμε για 30 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο γυρίζουμε τη βαλβίδα ώστε να φύγει ο ατμός και να αποσυμπιεστεί η χύτρα. Εναλλακτικά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 5-10 λεπτά ώστε να αποσυμπιεστεί η χύτρα από μόνη της.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
Νόστιμα τσουρεκάκια και αφράτα και πολύ γευστικά και γεμιστά με σοκολάτα!!
Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο για το πρωινό ή απογευματινό σας καφεδάκι? Ιδανική συνταγή για κολατσιό στο σχολείο!
Δείτε ακόμα Τσουρεκάκια muffins / Τσουρέκι με μέλι / 3 συνταγές για πασχαλινά τσουρέκια
Για τα πεντανόστιμα #τσουρεκάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά
- 450 γρaμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
- 1/2 ποτήρι του νερού γάλα χλιαρό
- 1/2 ποτήρι νερού νερό
- 1/2 ποτήρι νερού σπορέλαιο
- 1 φακελάκια μαγιά
- 5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μαχλέπι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κακουλέ
Ακόμα για την γέμιση
- 1 Κουβερτούρα μαύρη ή κουβερτούρα γάλακτος
Για το άλειμμα
- 1 κρόκος αυγού +λίγο γάλα
Για διακόσμηση
Οδηγίες
- Σε μια λεκάνη βάζουμε όλα τα υγρά μας μαζί με την ζάχαρη και την μάγια. Ανακατεύουμε καλά.
Μέσα στο αλεύρι ρίχνουμε και το αλάτι! Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι στο μπολ μας και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη ελαστική που δεν κολλάει στα χέρια.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ωρίτσα. Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια 70 γρ και κάνουμε διάφορα σχέδια. Τοποθετούμε 1-2 κομμάτια κουβερτούρα σε όσα θέλουμε να κάνουμε γεμιστά ,κλείνουμε και τοποθετούμε τα τσουρεκάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά ακόμα να φουσκώσουν. Αλείφουμε με κρόκο αυγού (αραιωμένο και χτυπημένο με γάλα) και πασπαλίζουμε με σουσάμι η αμύγδαλο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά !
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Απλό νόστιμο αφράτο και πολύ γευστικό το γεμάτο με τρούφα κέικ! Ιδανική συνταγή για όλες τις ώρες! Πρωινό ή απογευματινό με το καφεδάκι μας ή ακόμα και για κολατσιό!Υλικά για μια φόρμα 22 εκατοστών
2 αυγά
1/2 ποτήρι λάδι
3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 & 1/2 ποτήρια αλεύρι
1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
1/2 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι
1 σακουλάκι τρούφα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Οδηγίες
Χτυπάμε
στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί εκτός από την τρούφα.
Ρίξτε στην τρούφα λίγο αλεύρι και ρίξτε την μέσα στο μείγμα και
ανακατέψτε με μία
σπάτουλα (ελαφριά). Βάλτε στην φόρμα αντικολλητικό
χαρτί ή λαδώστε την και αλευρώστε .
Ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους βαθμούς 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά με 1
ώρα, ανάλογα με τον φούρνο.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Ντονατσομπαλίτσες γεμιστές με σοκολάτα που πλημυρίζει στο στόμα! Εύκολη συνταγή χωρίς μαγιά για γρήγορο γλυκάκι στο λεπτό . Δεν θα μπορείς να σταματήσεις σε ένα!
Δείτε και άλλες συνταγές για Ντόνατς/donuts
Υλικά
250 γρ (2 φλιτζάνια) αλεύρι (+20 γρ ακόμα χρειάστηκα εγώ)
6 γρ (1 1/2 κ.γ.) μπέικιν πάουντερ
25 γρ (2 κ.σ.) ζάχαρης
2 γρ (1/4 κ.γ.) αλάτι
180 ml (1 φλιτζανι γάλα - ένα δάχτυλο)
15 ml (1 κ.σ.) λάδι
100 γρ(1 φλιτζάνι) κουβερτούρα σοκολάτας
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά.
- Ζυμώστε τη ζύμη με το χέρι και πασπαλίζουμε με αλεύρι αν κολλάει πολύ. Σκεπάζουμε το μπόλ και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Μετά από μιση ωρίτσα αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας και ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική και λεία.
- Δίνουμε σχήμα ρολό και χωρίζουμε σε μίνι μπάλες 50 γρ.(σε 10 κομμάτια).
- Ανοίξτε μικρο φυλλαράκι με το χέρι στην παλάμη σας τη ζύμη και γεμίστε την με κομμάτια σοκολάτας και στη συνέχεια κλείστε σε μια μπάλα.
- Αφήνουμε τη ζύμη για 10 λεπτά πριν τηγανίσουμε.
- Τηγανίζουμε σε λάδι σε λάδι μέχρι να ροδίσουν σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, τα τυλίγουμε σε ζάχαρη.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
φώτο από την φίλη μας Aleka Piksomati
Φώτο από την φίλη μου Μανετακη Χριστινα
Χειροποίητα #λουκανικοπιτάκια τυλιγμένα σε #σπιτική ζύμη όνειρο! Αφράτα και 2 μέρες μετά ή καταψύχουμε και απολαμβάνουμε όποτε θέλουμε!
Για τα πολύ αφράτα #λουκανικοπιτάκια θα χρειαστούμε :
Υλικά για 16 μεγάλα κομμάτια ή 32 μικρά- μπουκίτσες
400 ml χλιαρό νερό
1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για επάλειψη)
1 πρέζα ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
---------------------------------------
600 γραμμάρια αλεύρι και περισσότερο αν χρειαστεί , ανάλογα το αλεύρι
16 λουκάνικα Φρανκφούρτης ή 32 λουκάνικα κοκτέιλ
Σουσάμι ή μαυροκούκι Δείτε ακόμα :
Οδηγίες
Στο
χλιαρό νερό προσθέτουμε όλα τα υλικά (εκτός από το αλεύρι, τα λουκάνικα,
το μαυροκούκι) και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι
και ζυμώνουμε σε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα ανάλογα την ζέστη του δωματίου μας .
Όταν είναι έτοιμη χωρίζουμε σε 16 ισομεγέθη κομμάτια (90 γρaμμαρίων ) για τα μεγάλα λουκάνικα ή 32 κομμάτια (45 -50 γραμμαρίων ) για τα μικρά λουκάνικα.
Σχηματίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε κορδόνι περίπου 50 εκατοστών και το τυλίγουμε γύρω από κάθε λουκάνικο.
Για πιο ευκολία καρφώνουμε ένα καλαμάκι στο λουκανικό μας και περιστρέφουμε την ζύμη .
Τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό
χαρτί και αφήνουμε να φουσκώσουν σκεπασμένα με πετσέτα σε ζεστό μέρος.
Πριν βάλουμε στο φούρνο αλείφουμε
με το χτυπημένο κρόκο του αυγού με λίγο γάλα ή νερό πασπαλίζουμε με
μαυροκούκι ή σουσάμι .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170
βαθμούς Κελσίου στον αέρα ώσπου να ροδοκοκκινίσουν καλά (25 λεπτά περίπου).