Χταπόδι ένας εκλεκτός μεζές για ουζάκι και καλή παρείτσα. Θυμίζει καλοκαίρι ,παραλία και αλμύρα...
Δείτε ακόμα Χταπόδι στην κατσαρόλα / Χταπόδι στην χύτρα / Χταπόδι κοκκινιστό
Για το #ξιδάτο #χταπόδι θα χρειαστούμε :
Υλικά
1 χταπόδι περίπου 1 κιλό
Για το βράσιμο
½ φλιτζάνι ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι μπαχάρι
2 δαφνόφυλλα
Για το μαρινάρισμα
1/3 του φλιτζανιού ξύδι
½ κουταλάκι γλυκού θυμάρι ξερό
½ κουταλάκι γλυκού ρίγανη
Αλάτι, Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βάζουμε το χταπόδι χωρίς καθόλου νερό στην κατσαρόλα να βγάλει
τα υγρά του.
Αφού βγάλει τα ζουμιά του προσθέτουμε το ξύδι και τα μπαχαρικά του.
Αφήνουμε το χταπόδι να μαλακώσει καλά σε μέτρια προς χαμηλή
φωτιά
Κόβουμε το χταπόδι κομμάτια και αλατίζουμε αν χρειάζεται.
Βάζουμε το χταπόδι σε μπολ μαζί με το ξύδι, το πιπέρι και τα
υπόλοιπα αρωματικά εκτός από το λάδι και τον μαϊντανό.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια μέρα να ποτίσει στο
ξύδι.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!
0 comments