Υλικά
1 κιλό χταπόδι κατεψυγμένο ή φρέσκο καθαρισμένο και κομμένο σε κομμάτια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 σφηνάκι ξίδι
3 δαφνόφυλλα
200 γραμμάρια σπιτική σάλτσα ντομάτας
300 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι ή κοχύλια
Αλάτι/ Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι μαζί με το ξύδι . Αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε δυνατή φωτιά για να βγάλει τα υγρά του.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι, μετά προσθέτουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το χταπόδι με τα υπόλοιπα υλικά (ξίδι, δάφνη, κρασί και σάλτσα ντομάτας) μαζί με το ζουμί που σουρώσαμε.
Χαμηλώνουμε στο 3 (με μέγιστο το 9) και αφήνουμε το να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει -μια ώρα και ένα τέταρτο περίπου ανάλογα με την ένταση της κάθε κουζίνας και την ποσότητα του χταποδιού!
Ανακατεύουμε καλά, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε για επιπλέον 5 λεπτά εκτός φωτιάς για να τελειώσουν το βράσιμο τους μέσα στην σάλτσα!
0 comments