Πατατο-κρουασανάκια πεντανόστιμα με ζύμη πατάτας .Πρωτότυπα και εντυπωσιακά. Ξετρελαίνουν μικρούς και μεγάλους.
Για τα πεντανόστιμα κρουασανάκια - πατάτας θα χρειαστούμε :
Yλικά
200 γρ πατάτες
100 γρ αλεύρι μαλακό
Αλάτι
3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα ή ανθότυρο ξηρό ή κεφαλοτύρι
Gouda κομμένο σε κομμάτια ή νηστίσιμο τυρί
Στον φούρνο
Οδηγίες
Βράζετε τις πατάτες και τις αφήνετε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Αφού έχουν κρυώσει, προσθέτετε αλάτι, το αλμυρό τυρί και αλεύρι ανακατεύοντας, μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Αλευρώνετε μια επιφάνεια και απλώνετε τη ζύμη και τη κόβετε με ένα μαχαίρι σε τρίγωνα κομμάτια.
Στο κέντρο κάθε τριγώνου βάζετε λίγο τυρί gouda και διπλώνετε τη ζύμη, ώστε να πάρει το σχήμα ενός κρουασάν. Αν δεν το καταφέρετε, μπορείτε να κάνετε ένα άλλο σχήμα. Βάζετε λάδι σε ένα τηγάνι και αφού κάψει, τα αλευρώνετε λίγο , τηγανίζετε τα κρουασάν και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα απορροφητικό χαρτί.
στο τηγάνι
Αν θέλετε, μπορείτε να τα ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 230 βαθμούς αντιστάσεις 30-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Γίνονται πεντανόστιμα.
Στον φούρνο και στο τηγάνι.
Παρατηρήσεις
Εξαιρετικές και οι 2 εκδοχές . Προσωπικά μου άρεσαν λίγο περισσότερο στον φούρνο .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες
για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
Nόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο έτοιμη σε 10΄με 2 κινήσεις για το φούρνο!
Υλικά
•200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•300γρ. φέτα θρυμματισμένη
•50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
•1 αβγό
•1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
•1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ
•120 ml γάλα
•πιπέρι
•1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ, ανοίγετε μια τρύπα στη μέση και σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα.
Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει.
πηγή sintayes.gr
Τι χρειαζόμαστε:
200 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα
200 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια γιαούρτι
4 αυγά
κομματάκια φέτας
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)
Οδηγίες
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να "αφρατέψει" και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορείτε να τα κάνετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα έκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!!
Ιδανική συνταγή για παιδικό πάρτυ
Συστατικά:
200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
100 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
3 φέτες ζαμπόν
Τυρί προβολόνε
Λάδι για μαγείρεμα
Διαδικασία:
Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε τις μπάλες πατάτας.
Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
5 φέτες μπέικον
4 σκελίδες σκόρδο
κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια τυρί τριμμένο
100 γραμμάρια μαργαρίνη
Φρέσκα κρεμμυδάκια
άνηθο
μαύρο πιπέρι
Πλύντε πολύ καλά τις πατάτες με την φλούδα.
Αλατοπιπερώστε αλιέψτε με λάδι τις πατάτες τυλίξτε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 40-45 λεπτά με το φούρνο, σε θερμοκρασία 200 βαθμούς. Σε αντικολλητικό τηγάνι τηγανίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και τέλος το σκόρδο .
Κόβουμε στην μέση τις πατάτες αφαιρώντας προσεκτικά την σάρκα τους και ανακατέψτε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, μπέικον, κρέμα γάλακτος, τα 100 γραμμάρια τυρί, και τα κρεμμυδάκια.
Τοποθετούμε το μείγμα αυτό στις πατάτες και βάζουμε στον φούρνο πασπαλίζοντας με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και ψήνουμε μέχρι το τυρί να λιώσει.
Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Πεντανόστιμα και αφράτα κουλούρια με γέμιση πίτσας . Ετοιμάζονται πολύ εύκολα με απλά υλικά και τα απολαμβάνουμε είτε ζεστά είτε χλιαρά.
Για τα κουλούρια πίτσας θα χρειαστούμε :
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι για πίτσα 00
5 γραμμάρια ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
325 ml νερό
Για την γέμιση : καπνιστό τυρί, μοτσαρέλα , σαλάμι, σάλτσα ντομάτας
Οδηγίες
Σε ένα μπωλ βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να λιώσει καλά.
Ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε .
Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας, ζυμώνουμε λίγο για να
σχηματιστεί μια μπάλα, βάζουμε σε ένα μπολ ,καλύπτουμε με πλαστική
μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για περίπου δύο
ώρες (πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο).
Πατάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 ίσα κομμάτια .
Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε μακρόστενο φύλλο και βάζουμε τα υλικά της αρεσκείας μας. Σε κάθε ορθογώνιο βάζουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και αλείφουμε ελαφρά με νερό τις άκρες γύρω γύρω.
Τσιμπάμε τις άκρες της ζύμης και κλείνουμε καλά το φύλλο.
Τυλίγουμε κάθε ζυμαράκι σε κουλούρι .
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι για περίπου 30 λεπτά.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο τα κουλούρια πίτσας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (ανάλογα με το φούρνο) .
Δοκιμάστε τα κουλούρια πίτσας ζεστά.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram