Brioche με κρέμα και σταφίδες! | Aspas_recipes

Brioche με κρέμα και σταφίδες!

brioche-me-krema-kai-stafides

  Νόστιμο απογευματινό ή πρωινό σνακ γεμιστό με κρέμα και σταφίδες!


Υλικά για τη ζύμη:

450 γραμμάρια  αλεύρι

200 ml γάλα (χλιαρό)

80 γραμμάρια   ζάχαρης

50 γραμμάρια μαργαρίνη (λιωμένη)

1 φακελάκι ξηρή  μαγιά

1 αυγό

1 βανίλια

πρέζα αλάτι

για τη γέμιση:

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου

Σταφίδες

Ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι


για την επικάλυψη

 ζάχαρη άχνη


brioche-me-krema-kai-stafides1

Προετοιμασία
Βάζουμε σε ένα μπολ  100 ml χλιαρό γάλα την μαγιά και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Προσθέτουμε  την κρυσταλλική ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλια, τη μαργαρίνη, τα αυγά, το υπόλοιπο γάλα, το αλάτι πρέζα και το αλεύρι . Ζυμώνουμε.
Καλύπτουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα.

brioche-me-krema-kai-stafides2

Φτιάχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε με τις σταφίδες και το ξύσμα

 Αφήνουμε να κρυώσει.
Ανοίγουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνειά σε ένα ορθογώνιο φύλλο . 

Τοποθετούμε την γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό .

Κόβουμε σε φέτες πάχους 2 εκατοστών.

Σε ένα ταψί με λαδόκολλα τοποθετούμε τα σαλιγκάρια δίπλα-δίπλα (όχι σφιχτά) και ψήνουμε για 15-20 λεπτά  σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς.

Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε  με ζάχαρη άχνη.



Καλή επιτυχία!!!


 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments