Όσοι αγαπούν τη μηλόπιτα θα λατρέψουν αυτό το κέικ! Μαλακό κέικ βανίλιας σε συνδυασμό με πολλές ζουμερές φέτες μήλου. Απλό, αλλά απίστευτα νόστιμο.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για μηλόπιτες
Για την μηλόπιτα στο ταψί θα χρειαστούμε :
Υλικά για 1 ταψί κουζίνας
200 ml λάδι (ελαιόλαδο, ηλιέλαιο, σπορέλαιο)
250 γραμμάρια Ζάχαρη
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού
5 αυγά
350 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
50 ml γάλα
7 - 8 μήλα κομμένα σε φέτες
Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Οδηγίες
Αρχικά καθαρίζουμε τα μήλα από την εξωτερική φλούδα και τα κουκούτσια.
Κόβουμε σε φέτες και τοποθετούμε τα κομμένα μήλα σε μπολ .
Στύβουμε ένα λεμόνι και περιχύνουμε τα μήλα μας για να μην μας μαυρίσουν.
Ετοιμάζουμε την ζύμη
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και κατόπιν τις βανίλιες.
Προσθέτουμε την κανέλα , το ξύσμα, το γάλα και ανακατεύουμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τοι μπέικιν και το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο μπολ του μίξερ.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα μείγμα ζύμης..
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί της κουζίνας.
Απλώνουμε την ζύμη του κέικ πάνω στην λαδόκολλα.
Τοποθετούμε τα μήλα πάνω στην ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30-35 λεπτά ή στους 200 βαθμούς αντιστάσεις για 20 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας.
Ελέγχουμε αν η ζύμη μας ψήθηκε κάνοντας το τεστ της οδοντογλυφίδας .
Αφήνουμε να κρυώσει η μηλόπιτα πολύ καλά και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε !
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!