Ρυζόγαλο με μέλι - γλυκάκι με 150 θερμίδες!

rizogalo-me-meli

Εύκολο και νόστιμο το ρυζόγαλο και σε αυτήν την εκδοχή με μέλι! 
Δεν υστερεί καθόλου γευστικά σε σχέση με το κλασικό ρυζόγαλο! Ιδανική συνταγή  για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο!


 
rizogalo-me-meli2

Υλικά για 6 μερίδες:
 

4 φλιτζάνια γάλα με 1,5% σε λιπαρά (κατσικίσιο έβαλα εγώ) - 800 ml

1 ½ φλιτζάνι νερό -300 ml 

1/2  φλιτζάνι  ρύζι γλασέ ή καστανό (100-120  γραμμάρια (ανάλογα πόσο κρεμώδες το θέλετε ή όχι )

4 κουταλιές σούπας μέλι - θυμαρίσιο έβαλα

1 κουταλιά σούπας  κορν φλάουερ

κανέλα

1 φακελάκι βανίλια

Μετράμε όλα τα υλικά με το ίδιο φλιτζάνι 
rizogalo-me-meli3


Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό σε μία κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.

Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό το ρύζι και να φουσκώσει. 

Σε καθαρή κατσαρόλα  βάζουμε τα  3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το  ρύζι.

rizogalo-me-meli4

Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 20΄.

Στο γάλα που έχουμε κρατήσει (μισό φλιτζάνι ) διαλύουμε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.

Μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6-7 μπολάκια και όταν κρυώσει ελαφρά το πασπαλίζουμε με κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!!!!
 
rizogalo-me-meli5

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments