Εύκολο και νόστιμο το ρυζόγαλο και σε αυτήν την εκδοχή με μέλι!
Δεν υστερεί καθόλου γευστικά σε σχέση με το κλασικό ρυζόγαλο! Ιδανική συνταγή για όσους προσέχουν την διατροφή τους και όχι μόνο!
Δείτε ακόμα : Ρυζόγαλο στον φούρνο / Ρυζόγαλο σοκολατένιο
4 φλιτζάνια γάλα με 1,5% σε λιπαρά (κατσικίσιο έβαλα εγώ) - 800 ml
1 ½ φλιτζάνι νερό -300 ml
1/2 φλιτζάνι ρύζι γλασέ ή καστανό (100-120 γραμμάρια (ανάλογα πόσο κρεμώδες το θέλετε ή όχι )
4 κουταλιές σούπας μέλι - θυμαρίσιο έβαλα
1 κουταλιά σούπας κορν φλάουερ
κανέλα
1 φακελάκι βανίλια
Ξεπλένουμε το καστανό ρύζι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις αρχίσει να βράζει το νερό. Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να πιει σχεδόν όλο το νερό το ρύζι και να φουσκώσει.
Σε καθαρή κατσαρόλα βάζουμε τα 3 ½ φλιτζάνια γάλα με το μέλι και το ρύζι.
Στο γάλα που έχουμε κρατήσει (μισό φλιτζάνι ) διαλύουμε καλά το corn flour και τη βανίλια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Το αφήνουμε να βράσει για περίπου 5΄ ή μέχρι να πήξει καλά.
0 comments