Σάλτσα φράουλα φανταστική ! | Aspas_recipes

Σάλτσα φράουλα φανταστική !

saltsa-fraoula
 
Ιδανική σάλτσα όταν οι φράουλες είναι στην εποχή τους αλλα και με κατεψυγμένες φράουλες αυτή η σάλτσα φράουλα συνοδεύει τέλεια  τσιζκέικ, πανακότα, παγωτό και άλλα γλυκά .

Δείτε συνταγές  με φράουλες 

saltsa-fraoula1


Για την σάλτσα φράουλα θα χρειαστούμε :

Υλικά 

500 γραμμάρια φράουλες κατεψυγμένες ή φρέσκες 

80 γραμμάρια  ζάχαρη καστανή ή  λευκή ζάχαρη 

2 κουταλιές σούπας  κορν φλάουρ

1 βανίλια

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι

saltsa-fraoula2

Οδηγίες  για τις κατεψυγμένα φράουλες 

 Αποψύχουμε τις φράουλες  σε θερμοκρασία δωματιού τοποθετώντας τις σε κατσαρόλα να βγάλουν τα υγρά τους . 

Προσθέτουμε την ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και την βανίλια .

saltsa-fraoula3

Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να αρχίσει ο βρασμός.

Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

saltsa-fraoula4

Χαμηλώνουμε τελείως την φωτιά και σιγοβράζουμε  μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα κια να μην υπάρχουν πολλά υγρά .

Προσθέτουμε το κορν φλάουρ αφού πρώτα το έχουμε διαλύσει σε 2-3 κουταλιές  κρύο νερό.

saltsa-fraoula5

Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα .Σφραγίζουμε τα βάζα με τα καπάκια τους .

Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα . Αν ανοιχτεί το βάζο η σάλτσα διατηρείται για λίγες μέρες.

saltsa-fraoula6

Σάλτσα με φρέσκες φράουλες 

Καθαρίζουμε τις φράουλες από τα κοτσάνια τις πλένουμε και τις  κόβουμε σε τέταρτα.

Τοποθετούμε τις κομμένες φράουλες στην κατσαρόλα , προσθέτουμε την ζάχαρη, την βανίλια, τον χυμό λεμονιού και  το κορν φλαόυρ.

Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά  σε εστία στο 5-6 και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.

Αν θέλουμε πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ την μιση ποσότητα της σάλτσας.

Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα .


Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments