Πεντανόστιμα αφράτα ατομικά πιτσάκια να γλύφετε τα δάχτυλα σας! Με αφράτη λαχταριστή ζύμη ιδανική συνταγή για όλες τις ώρες.
Υλικά για 16-18 κομμάτια 1 κιλό αλεύρι
600 γραμμάρια νερό
10 γραμμάρια ζάχαρη
10 γραμμάρια αλάτι
40 γραμμάρια ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά
Γέμιση
κέτσαπ
mix τυριών
μανιτάρια,
γαλοπούλα
μπέικον
πιπεριά
Ακόμα (προαιρετικά)
κέτσαπ
ελαιόλαδο
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το νερό και ρίχνουμε μέσα την μαγιά και την ζάχαρη. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ρίχνουμε και το μείγμα της μαγιάς νερού.
Αφήνουμε την ζύμη μας για μια ώρα να φουσκώσει. Κόβουμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 100 γραμμαρίων.
Παίρνουμε ένα ποτήρι νερού ,αλευρώνουμε τον πάτο του ποτηριού, κατόπιν στο κέντρο κάθε μπαλίτσας ζύμης πατάμε με το αλευρωμένο ποτήρι ώστε να κάνει ένα βαθούλωμα στην μέση.
Βάζουμε σε κάθε πιτσάκι κέτσαπ και το απλώνουμε. Βάζουμε λίγο τυρί , την γαλοπούλα, την πιπεριά, τα μανιτάρια, το μπέικον και τέλος λίγο τυράκι ακόμα.
Αλείφουμε με λίγο κέτσαπ ανακατεμένο με ελαιόλαδο γύρω γύρω τα πιτσάκια μας αν θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 220 βαθμούς αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα μέχρι να ψηθούν τα πιτσάκια για περίπου 20 λεπτά και να λιώσουν τα τυριά .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram