Θα βάλουμε το καλύτερο βούτυρο(το οποίο θα αφήσουμε να χτυπηθεί μέχρι να ασπρίσει) , μυρωδάτο ούζο, θα ζυμωθούν με αγάπη και θα τυλιχθούν όμορφα με λεπτομέρεια!
Δείτε ακόμα Κουραμπιέδες θεϊκοί κουραμπιέδες κυπριακοί
Για τους κουραμπιέδες ούζου θα χρειαστούμε:
Υλικά για περίπου 50 κομμάτια
500 γραμμάρια βούτυρο ή μισό μισό με φυτίνη
85 ml ελαιόλαδο
3 βανίλιες
100 ml ούζο
1 κουταλιά σούπας μπέικιν
130 γραμμάρια άχνη
900 γραμμάρια - 1 κιλό αλεύρι περίπου
150 γραμμάρια αμύγδαλα καβουρντισμένα
Οδηγίες
Στο μπολ του μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα χτυπάμε τα βούτυρα με το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το ούζο ,τις βανίλιες και το μπέικιν.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ - σκεύος μεγάλο ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας.
Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Δίνουμε σχήμα στην ζύμη μας είτε φτιάχνοντας στρογγυλά κουραμπεδάκια , μισοφέγγαρα είτε κόβουμε με κουπ -πατ αστεράκια .
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ένα πολύ ωραίο χρώμα .
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
0 comments