Κουραμπιέδες μίνι με φουντούκια θεικοί!

kourambies-me-fountouki

Μετά  τους θεϊκούς κουραμπιέδες με το καβουρντισμένο αμύγδαλο ήρθε η ώρα να δοκιμάσουμε αυτά τα  κουραμπιέδακια με φουντούκια μισοφέγγαρα ή αστεράκια ! Τραγανά όσο χρειάζεται και αφρός λιώνουν στο στόμα!

 Υλικά

 250 - 300  γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

115 γραμμάρια ζάχαρη 

200 γραμμάρια βούτυρο Νουνού ή Adoro 

1 φλιτζάνι χοντροκομμένα φουντούκια

2 βανίλιες

1 κρόκος αυγού (μεσαίο) 

1 πρέζα αλάτι 

Για το πασπάλισμα 

2 φλιτζάνια (240 γραμμάρια) ζάχαρη άχνη 

και 4 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας. 

kourambies-me-fountouki1

Οδηγίες

Ανακατεύουμε στο μπολ του μίξερ  χρησιμοποιώντας το φτερό  το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη ζάχαρη βανίλιας, μια πρέζα αλάτι, την βανίλια και τον κρόκο αυγού μέχρι να ανακατευτούν καλά. 

Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια  και  το αλεύρι και ανακατεύουμε. 

 Ζυμώνουμε  τη ζύμη μέχρι να είναι λεία. 

kourambies-me-fountouki2

Τοποθετούμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ,ανοίγουμε την ζύμη και με κουπ πατ κάνουμε σχέδια. 

Τοποθετούμε τα μπισκότα  σε ταψί με λαδόκολλα 

Ψήνουμε  τα μπισκότα στον προθερμασμένο φούρνο στους (180 ° C) στη μεσαία σχάρα για περίπου 10 - 15 λεπτά. Ψήνουμε  έως ότου οι άκρες αρχίσουν να γίνονται ανοιχτές χρυσές. 

 Αφήνουμε  τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί. 

kourambies-me-fountouki4

Ανακατεύουμε   τη ζάχαρη άχνη και τη ζάχαρη βανίλια και πασπαλίζουμε τα μπισκότα με το μείγμα ζάχαρης.

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

kourambies-me-fountouki5

kourambies-me-fountouki6

kourambies-me-fountouki7

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

0 comments