Πεντανόστιμο φαγητό με ζυμαρικά και σάλτσα ροκφόρ! Όσοι το δοκίμασαν ενθουσιάστηκαν ακόμα και αυτοί που δεν τους άρεσε το ροκφόρ ξετρελάθηκαν !
Δείτε περισσότερες Συνταγές με ζυμαρικά
Για τα ζυμαρικά με σάλτσα ροκφόρ θα χρειαστούμε :
Υλικά
400 γραμμάρια ζυμαρικά (παπαρδέλες, πικολίνι, βίδες )
300 γραμμάρια μανιτάρια champignon κομμένα σε φέτες ή κονσέρβα
100 γραμμάρια τυρί ροκφόρ
400 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια κονιάκ
1 κουταλιά σούπας φιστίκια αιγίνης χοντροκομμένα και καβουρδισμένα (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι
Οδηγίες
Σε μία κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το κονιάκ.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το ροκφόρ.
Βράζουμε μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω τα φιστίκια αιγίνης.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
0 comments