Το φραουλένιο αυτό κέικ θα σας ξετρελάνει με το άρωμα του και την γεύση του! Δοκιμάστε να το φτιάξετε και θα δείτε πόσο νόστιμο είναι .
Για αυτό το ζουμερό κέικ φράουλας με γλάσο φράουλας θα χρειαστούμε :
Υλικά για 2 στενόμακρες φόρμες ή μια μεγάλη στρογγυλή
300 γραμμάρια φράουλες
250 γραμμάρια βούτυρο ή Βιτάμ σε θερμοκρασία περιβάλλοντος + λίγο για την φόρμα
400 γραμμάρια ζάχαρη ή 2 ποτήρια νερού ζάχαρη (200 ml χωρητικότητας )
4 αυγά μεγάλα
500 γραμμάρια φαρίνα (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ) +λίγο για την φόρμα
Για το γλάσο
Υλικά
1 κούπα ζάχαρη άχνη (130 γραμμάρια)
1/2 κούπα πολτοποιημένες φράουλες
Για το κέικ
Κόβουμε τις φράουλες στην μέση και τις βάζουμε στο multi(σε δόσεις αν δεν χωράνε όλες με την μια).
Τις πολτοποιούμε αλλά όχι τελείως δηλαδή να μείνουν κάποια κομματάκια.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και προσθέτουμε την μισή ζάχαρη . Χτυπάμε καλά σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το αλεύρι καλύτερα κοσκινισμένο.
Προσθέτουμε και τον πολτό φράουλας. Ανακατεύουμε είτε στο μίξερ είτε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις, Αλείφουμε με βούτυρο την φόρμα του κέικ και την αλευρώνουμε τινάζοντας ελαφρά για να φύγει το παραπάνω αλεύρι.
Γεμίζουμε με το μείγμα την φόρμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το κέικ στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Περιχύνουμε με το γλάσο και στολίζουμε με φραουλες αν θέλουμε.
Για το γλάσο
Οδηγίες
Σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά την άχνη με τις φράουλες. Εγώ τις πολτοποίησα με το pimer αφού έγινε η σάλτσα. Αν δεν έχτε pimer τις πολτοποιείτε πρώτα στο μούλτι.
Αν χρειαστεί κατά την διάρκεια βρασίματος ξαφρίζουμε.
Αφήνουμε την σάλτσα να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και περιχύνουμε το κέικ.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments