Σπανακοπιτάκια φούρνου με σπιτικό φύλλο! | Aspas_recipes

Σπανακοπιτάκια φούρνου με σπιτικό φύλλο!

xortopitakia-fournou-me-spitiko-fyllo

Τραγανά πεντανόστιμα στριφτάρια με χόρτα αφράτα για όλες τις ώρες με σπιτικό χωριάτικο φύλλο σόδας .Το πιο νόστιμο και χορταστικό σνακ παραλίας! Ιδανικά για πρωινό ή απογευματινό κολατσιό!

Δείτε και άλλες συνταγές για πίτες 

xortopitakia-ston-fourno

Υλικά

1 σπιτικό χωριάτικο φύλλο με σόδα  δείτε αναλυτικά όλη την διαδικασία του φύλλου 

Για την γέμιση 

Υλικά

 1 κιλό σπανάκι φρέσκο 

1 ματσάκι  κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

2-3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα 

1/2 ματσάκι μαϊντανό

1 ματσάκι άνηθο 

1/2 ματσάκι μάραθο (προαιρετικά)

αλάτι ,πιπέρι

ελαιόλαδο

xortopoitakia-me-spitikh-zymh

Οδηγίες για τα χόρτα

Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα χόρτα. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά  και τα σοτάρουμε σε μεσαία  φωτιά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να γυαλίσουν.

spitiko-xvriatiko-fyllo-xortopites

Προσθέτουμε τα χόρτα , αλάτι και πιπέρι χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να μαραθούν ανακατεύοντας που και που. Τα χόρτα θα χάσουν όλο τον όγκο τους με το μαγείρεμα . 

Όταν απορροφηθούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα τα χόρτα μας είναι έτοιμα για να τα σουρώσουμε.

Τοποθετούμε σε σουρωτήρι να βγάλουν και πάλι τα υγρά τους , αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και ετοιμάζουμε το φύλλο της πίτας.

Για τα ατομικά στριφτάρια (20 κομμάτια)

Χωρίζουμε την ζύμη μας σε κομμάτια  90 γρ.

Κάθε ένα κομμάτια από αυτά τα  ανοίγουμε σε μακρόστενο φύλλο ,αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο τοποθετώντας στην άκρη του φύλλου 1-2 κουταλάκια γέμιση. Κόβουμε το φύλλο στην μέση.

spitikes-xortopites-vima-vima

Τυλίγουμε και κλείνουμε την ζύμη σε μακρόστενο κορδόνι-λωρίδα. Στριφογυρνάμε τις 2 άκρες και τυλίγουμε την ζύμη γύρω από τον εαυτό της 2-3 φορές δίνοντας σχήμα σαλιγκαριού.

Τοποθετούμε τα σπανακοπιτάκια  μας σε λαδωμένο ταψάκι ή σε ταψάκι με λαδόκολλα .

spitikh-xortopita-ston fourno 

Αλείφουμε τα πιτάκια μας με ελαιόλαδο + γάλα  και ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο αέρα για 30 περίπου λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

Όταν είναι έτοιμα τα στριφτάρια μας τα βγάζουμε από τον φούρνο τα ψεκάζουμε με νερό και τα καλύπτουμε με καθαρή πετσέτα.

σαςxortopita-me-xvriatiko-fyllo

Καλή επιτυχία και καλη σας απόλαυση!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 


0 comments