Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτήν την συνταγή για κέικ , γεμίστε το με μαρμελάδα και δείτε με ποιον τρόπο (κολπάκι) θα παραμείνει η μαρμελάδα στο κέντρο του κέικ σας !
Αυτό το Κέικ είναι ένα φανταστικό κέικ με μαρμελάδα που παραμένει στο κέντρο χάρη στο διπλό ψήσιμο.
Επιτυγχάνουμε έτσι την απόκτηση μιας εξαιρετικά μαλακής βάσης με γέμιση που δεν πέφτει στο κάτω μέρος κατά το μαγείρεμα στο φούρνο.
Ως γέμιση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα ή Nutella ή ακόμα και κρέμα γάλακτος ή ακόμη και κρέμα cheesecake και οποιοδήποτε άλλο είδος κρέμας για γεύση.
Το μείγμα του κέικ μπορεί στη συνέχεια να αρωματιστεί ανάλογα με τον τύπο γέμισης που επιλέξαμε, για παράδειγμα, προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού λεμονιού στη ζύμη αν χρησιμοποιήσουμε μαρμελάδα φράουλα.
Με αυτήν την τεχνική μπορείτε να προετοιμάσετε κάθε τύπο γεμιστού κέικ χωρίς να φοβάστε πως θα πάει η γέμιση στο κάτω μέρος του κέικ.
Δείτε ακόμα περισσότερες Συνταγές για κέικ
Υλικά για 1 φόρμα του κέικ 24 cm ή 2 μικρότερες
4 αυγά
180 γραμμάρια ζάχαρη
200 γραμμάρια αλεύρι
90 γραμμάρια λάδι
100 γραμμάρια νερό (χλιαρό)
ξύσμα 1 λεμονιού (ή βανίλια)
3 κουταλάκια του γλυκού κοφτά μπεικιν
για την γέμιση
περίπου 300 γραμμάρια μαρμελάδα (εγώ έβαλα μαρμελάδα με βανίλιες)
Οδηγίες
Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το χλιαρό νερό ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε το λάδι και κουταλιά κουταλιά το αλεύρι ,που πρώτα το έχουμε κοσκινίσει με το μπέικιν.
Ρίχνουμε την μισή ζύμη μας σε βουτυρο-αλευρωμένη φόρμα για κέικ ή στρώνουμε στην βάση από ένα ταψάκι και περιμετρικά λαδόκολλα.
Ψήνουμε το κέικ (με την μισή ζύμη) σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 20 λεπτά.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο και ρίχνουμε τη μαρμελάδα πάνω σε αυτό (χρησιμοποίησα σπιτική μαρμελάδα βανίλιας ), αφήνοντας ένα εκατοστό της άκρης ελεύθερο. ( προσέξτε να μην πάει η μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια του κέικ γιατί θα ξεχειλίσει η μαρμελάδα)
Ανακατεύουμε το υπόλοιπο μέρος της ζύμης κέικ και το ρίχνουμε πάνω από τη μαρμελάδα.
Τοποθετούμε το κέικ με μαρμελάδα πίσω στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 ° C για άλλα 20-30 λεπτά, ανάλογα με την ισχύ του φούρνου. Ελέγχουμε το ψήσιμο με την οδοντογλυφίδα: όταν βγαίνει από το κέικ, η οδοντογλυφίδα πρέπει να είναι στεγνή.
Βγάζουμε από το φούρνο το έξυπνο κέικ με μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα , πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!
0 comments