Δείτε ακόμα Χταπόδι ξιδάτο / Καλαμαράκια τραγανά / χταπόδι στιφάδο
Για την συνταγή με τις κρασάτες σουπιές θα χρειαστούμε:
Υλικά
1 κιλό σουπιές κατεψυγμένες και αποψυγμένες
Ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασί λευκό ή κόκκινο
αλάτι ελάχιστο κατά βούληση
χυμό 1 λεμονιού
Οδηγίες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές αφαιρώντας , το κόκκαλο. Χωρίζουμε το κεφάλι με τα πλοκάμια. Κόβουμε το σώμα σε μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε τις σουπιές σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι και τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και τις αφήνουμε να πιούν όλο το κρασί για 30-45 λεπτά περίπου. Όταν εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγο νεράκι και δοκιμάζουμε να δούμε αν η σουπιά τσιμπιέται με ένα πιρούνι.
Αν είναι σκληρή θέλει λίγο ακόμα βράσιμο προσθέτουμε λίγο νεράκι ακόμα.
Η σουπιά είναι έτοιμη όταν βάζοντας το πιρούνι είναι τρυφερή σαν λουκούμι. Το φαγητό μας είναι έτοιμο σε 1 ωρίτσα περίπου
Λίγο πριν την κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού. Δοκιμάστε και αν χρειάζεται προσθέστε λίγο αλατάκι .
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή φούρνου και καλή σας απόλαυση !!!!
Μυστικά για τις σουπιές
Όλο το μυστικό στο μαγείρεμα της σουπιάς είναι το σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσει.
Οι κρασάτες σουπιές σερβίρονται σκέτες σαν μεζές ή σαν κυρίως πιάτο, με ρύζι, κους κους, πλιγούρι, κριθαράκι ή πατάτες τηγανητές.
Όταν βρείτε φρέσκες σουπιές καθαρίστε τες, πλύνετε και στεγνώστε τες σε σουρωτήρι. Αποθηκεύστε τες σε σακούλες τροφίμων στην κατάψυξη. Διατηρούνται για πολλούς μήνες.
Οι σουπιές που μπαίνουν στην κατάψυξη όταν αποψυχθούν θα είναι πιο μαλακές.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments