Λιμοντσέλο (limoncello ) ή Λικέρ λεμόνι | Aspas_recipes

Λιμοντσέλο (limoncello ) ή Λικέρ λεμόνι

liker-lemoni

Ένα από τα πιο γευστικά  λικέρ με φίνο άρωμα σερβίρεται ιδανικά μετά από γεύμα. Ελάχιστα υλικά και εύκολο στην παρασκευή του! 

Δείτε ακόμα  Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας  / Λικέρ καραμέλας   / Λικέρ Μανταρίνι

limoncello

Υλικά

Λεμόνια -φλούδες λεμονιού 100 γρ (μετράμε μόνο το βάρος από τις φλούδες)

400 γρ ζάχαρη 

600 ml νερό

400 ml ρακή ή βότκα ή τσίπουρο ή τζιν ή γράπα 

limontselo-liker-lemoni

Οδηγίες

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα.

Με τον αποφλοιωτή καθαρίζουμε τις φλούδες από τα λεμόνια (μόνο το κίτρινο μέρος).

Σε ένα καθαρό μπουκάλι -βάζο τοποθετούμε τις φλούδες του λεμονιού και ρίχνουμε και το αλκοόλ μας. Αποθηκεύουμε  σε σκοτεινό μέρος στο ντουλάπι μας για 6- 10 ημέρες (όχι σε ήλιο).

Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται το σπιτικό λικέρ.

liker-lemoni-vima-vima

Αφού περάσουν οι 6-10 μέρες ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει σε μεσαία φωτιά (στο 7 ).

Μετράμε από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει 6-7  λεπτά να λιώσει καλά η ζάχαρη. (δεν ανακατεύουμε ).



Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο  αλκοόλ . Αποθηκεύουμε σιρόπι και αλκοόλ  για 3-4 μέρες ακόμα μαζί να αναμειχτούν πολύ καλά οι γεύσεις . (Στην φώτο θα δείτε ότι μόλις προστέθηκε το σιρόπι οι φλούδες ανεβήκαν στο καπάκι του βάζου. ↖)

limontselo

Παίρνουμε το σουρωτήρι , βάζουμε  ένα κομμάτι τούλι  και ένα κομμάτι βαμβάκι και σουρώνουμε το λικέρ μας. Μοιράζουμε σε 2 καθαρά αποστειρωμένα μπουκάλια .

Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο με μια φέτα λεμονιού.(εγώ και με παγάκια για πολύ ελαφρύ απεριτίφ)

limoncello-me-raki

Συμβουλές

Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος. 

Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 6 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.

Εγώ σε αυτή την συνταγή χρησιμοποίησα ρακή και άφησα την ρακή με τις φλούδες 10 μέρες σε σκοτεινό μέρος .

Καλή επιτυχία !!!!

liker-lemoni-me-rakh

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 




0 comments