Ένα από τα πιο γευστικά λικέρ με φίνο άρωμα σερβίρεται ιδανικά μετά από γεύμα. Ελάχιστα υλικά και εύκολο στην παρασκευή του!
Δείτε ακόμα Σπιτικό εκχύλισμα βανίλιας / Λικέρ καραμέλας / Λικέρ Μανταρίνι
Υλικά
Λεμόνια -φλούδες λεμονιού 100 γρ (μετράμε μόνο το βάρος από τις φλούδες)
400 γρ ζάχαρη
600 ml νερό
400 ml ρακή ή βότκα ή τσίπουρο ή τζιν ή γράπα
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα.
Με τον αποφλοιωτή καθαρίζουμε τις φλούδες από τα λεμόνια (μόνο το κίτρινο μέρος).
Σε ένα καθαρό μπουκάλι -βάζο τοποθετούμε τις φλούδες του λεμονιού και ρίχνουμε και το αλκοόλ μας. Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό μέρος στο ντουλάπι μας για 6- 10 ημέρες (όχι σε ήλιο).
Όσο περισσότερο μείνει, τόσο πιο ωραίο γίνεται το σπιτικό λικέρ.
Αφού περάσουν οι 6-10 μέρες ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσει σε μεσαία φωτιά (στο 7 ).
Μετράμε από την ώρα που θα αρχίσει να βράζει 6-7 λεπτά να λιώσει καλά η ζάχαρη. (δεν ανακατεύουμε ).
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και το προσθέτουμε στο αλκοόλ . Αποθηκεύουμε σιρόπι και αλκοόλ για 3-4 μέρες ακόμα μαζί να αναμειχτούν πολύ καλά οι γεύσεις . (Στην φώτο θα δείτε ότι μόλις προστέθηκε το σιρόπι οι φλούδες ανεβήκαν στο καπάκι του βάζου. ↖)
Το αφήνουμε να ωριμάσει για 10 ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο με μια φέτα λεμονιού.(εγώ και με παγάκια για πολύ ελαφρύ απεριτίφ)
Συμβουλές
Αφαιρούμε μόνο την εξωτερική κίτρινη φλούδα, όχι το άσπρο μέρος.
Αφήνουμε να γίνει η εκχύλιση από 6 έως 10 ημέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.
Αφού κρυώσει το σιρόπι προσθέτουμε το αλκοόλ αρωματισμένο.
Εγώ σε αυτή την συνταγή χρησιμοποίησα ρακή και άφησα την ρακή με τις φλούδες 10 μέρες σε σκοτεινό μέρος .
Καλή επιτυχία !!!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments