Τραγανά τηγανιτά καλαμαράκια! | Aspas_recipes

Τραγανά τηγανιτά καλαμαράκια!

kalamarakia-thganita

Πεντανόστιμα τηγανιτά καλαμαράκια, μαλακά και τραγανά στο πιάτο σας. 
Με 2 υλικά έκπληξη ένα τέλειο αποτέλεσμα.

kalamarakia-thganita1

Υλικά

700 γραμμάρια  καλαμάρι 

100 γραμμάρια αλεύρι 

50 γραμμάρια   σιμιγδάλι

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

1 κουταλιά της σούπας κόκκινη γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)

λάδι για το τηγάνισμα


kalamarakia-thganita2

Οδηγίες

Καθαρίζουμε  και πλένουμε το καλαμαράκι πολύ καλά. 

Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το καλαμάρι σε φέτες, περίπου 1 εκατοστό το καθένα. 

kalamarakia-thganita3

Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού  σόδα . Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και αφήνουμε για 1 ώρα .

kalamarakia-thganita4

Σουρώνουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά τα καλαμάρια .

Τοποθετούμε τα καλαμαράκια  σε  χαρτί κουζίνας ή καθαρή πετσέτα  για να φύγει  το υπερβολικό νερό.

Σε ένα μπολ  προσθέτουμε  το αλεύρι ,το σιμιγδάλι .το αλάτι και την πάπρικα αν θέλουμε . Τοποθετούμε  τα καλαμάρια και αλευρώνουμε  καλά (θα πρέπει να το κάνετε αυτό σε παρτίδες).

kalamarakia-thganita5

Αφαιρούμε  τα καλαμάρια σε ένα πιάτο, τινάζοντας το περίσσιο  αλεύρι.
Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι βάζουμε  αρκετό λάδι  για να τηγανίσουμε   τα καλαμάρια. 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια υψηλή φωτιά .

kalamarakia-thganita6

Τηγανίζουμε τα καλαμάρια σε παρτίδες για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε τα τηγανητά καλαμάρια και  τοποθετούμε  σε απορροφητικό χαρτί για 1-2 λεπτά.

kalamarakia-thganita7

Σερβίρουμε  με λεμονάκι και καλή σας όρεξη!!!!!!

kalamarakia-thganita8


Πώς να κάνετε το τέλειο τηγανητό καλαμάρι

Κατά την προετοιμασία ενός τέτοιου απλού  φαγητού όπως το τηγανητό καλαμάρι, το μυστικό είναι φυσικά να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας καλαμάρια . 

Όταν κόβουμε τα καλαμάρια σε φέτες, προτιμούμε τις ελαφρώς παχύτερες φέτες. Τοποθετείστε τα καλαμάρια σε απορροφητικό χαρτί άλλα να μην είναι εντελώς στεγνά  καθώς θα είναι πιο δύσκολο να κολλήσει το αλεύρι. 

Το καρύκευμα για το καλαμάρι είναι θέμα προτίμησης. Λίγο αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι είναι ότι πρέπει. 

Και τώρα για το πιο σημαντικό μέρος: το ίδιο το τηγάνισμα! 

Χρησιμοποιήστε  καθαρό λάδι για το τηγάνισμα  σε μέτρια υψηλή θερμότητα. 

Η τέλεια θερμοκρασία για να μαγειρέψουμε το τηγανητό καλαμάρι είναι 170 C. 

Ελέγξτε αν το λάδι σας είναι έτοιμο  ρίχνοντας λίγο  αλεύρι στο καυτό λάδι. 

Αν αρχίσει να βράζει τότε είναι έτοιμο. Το καυτό λάδι μπορεί να είναι πραγματικά επικίνδυνο, έτσι χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι  για να τοποθετήσετε προσεκτικά το καλαμάρι μέσα στο καυτό λάδι. 

Λίγα λίγα τα καλαμάρια  για  πιο τραγανά αποτελέσματα. 

Αν προσθέσετε πάρα πολλά, το καλαμάρι θα απελευθερώσει το νερό του και η θερμοκρασία του λαδιού θα πέσει, με αποτέλεσμα να μην τηγανιστεί  σωστά.


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 





0 comments