Φράουλα γλυκό κουταλιού(2) | Aspas_recipes

Φράουλα γλυκό κουταλιού(2)

fraoyla-glyko-koytalioy

Ήρθε και η εποχή της φράουλας!! Φρούτο αγαπημένο γεμάτο αρώματα!!Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο γλυκό κουταλιού φράουλα και θα ξετρελαθείτε.

Δείτε ακόμα  Γλυκό φράουλα   / Μαρμελάδα Φράουλα   /  Κέικ με φράουλες

Για να φτιάξουμε την φράουλα γλυκό του κουταλιού θα χρειαστούμε :

Υλικά

1 κιλό φράουλες

600 γραμμάρια  ζάχαρη 

Χυμό από ένα λεμόνι 

1 βανίλια ή 1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)

fraoyla-glyko-koytalioy2

Οδηγίες

Βάζουμε σε ένα μπολ τις φράουλες με τα κοτσάνια τους και γεμίζουμε με νερό .
---------------------------------
Σημαντικό 
---------------------------------
Οι φράουλες πλένονται πάντα με τα κοτσάνια τους , γιατί αν κόψουμε τα κοτσάνια και μετά τις πλύνουμε απορροφούν νερό .

Ρίχνουμε την σόδα και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.

Ξεπλένουμε τις φράουλες με άφθονο καθαρό νερό και κατόπιν κόβουμε τα κοτσάνια τους .

Με τα κοτσάνια από τις φράουλες φτιάχνουμε Αρωματικό ξίδι φράουλας 

komposta-fraoula3

 Αφαιρούμε το κοτσάνι και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Μια στρώση φράουλες, μια στρώση ζάχαρη και τέλος προσθέτουμε το χυμό. Την σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για αρκετές ώρες μέχρι να κατέβουν τα υγρά. 

Βάζουμε την κατσαρόλα μας , αφού την ξεσκεπάσουμε, σε χαμηλή φωτιά να βράσει. Μόλις αρχίσει ο βρασμός μετά από 2 λεπτά αποσύρουμε το γλυκό, και το αφήνουμε να ησυχάσει για 8-12 ώρες. 
Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα . 

Εγώ συνήθως αυτή τη διαδικασία την κάνω από το προηγούμενο βράδυ.  

Κατόπιν αφαιρούμε τις φράουλες  με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι και βράζουμε το σιρόπι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να δέσει σχεδόν. Το ξαφρίζουμε όποτε χρειαστεί.  

Τοποθετώ τις φράουλες μαζί με το κονιάκ και συνεχίζω το βρασμό για 3-5 λεπτά.  Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα!!

fraoyla-glyko-koytalioy

Καλή επιτυχία! 

Συμβουλές
1. Για να πετύχει το γλυκό πρέπει να προσέξουμε την επιλογή του φρούτου.  Οι φράουλες πρέπει να είναι ώριμες και σφιχτές, όχι όμως παραγινωμένες. 
2. Δεν ανακατεύουμε ΠΟΤΕ το γλυκό με κουτάλα. 
3. Όλες οι φράουλες πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος περίπου. 
4. Σε όλα τα γλυκά κουταλιού ξαφρίζουμε , όταν ο αφρός συγκεντρώνεται στα τοιχώματα.


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 



0 comments