Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι! | Aspas_recipes

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι!

semolina-halva-with-honey

Πεντανόστιμος σιμιγδαλένιος χαλβάς με μέλι , σταφίδες και καρύδια! Άλλη νοστιμιά!!!

Δείτε ακόμα  Χαλβάς σιμιγδαλένιος φούρνου  /  χαλβάς 4-3-2-1   /   χαλβάς Φαρσάλων 

semolina-halva-with-honey1

Για τον σιμιγδαλένιο χαλβά με μέλι θα χρειαστούμε :

Υλικά για το σιρόπι

600 ml νερό

280 ml μέλι

1 ξύλο κανέλας

1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο

Ακόμα για τον χαλβά

 110 ml λάδι ηλιέλαιο-ελαιόλαδο  

200 γραμμάρια  σιμιγδάλι χοντρό 

100 ml χυμό πορτοκαλιού

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 

καρύδια, σταφίδες

semolina-halva-with-honey2


Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το μέλι  και ανακατεύουμε  να διαλυθεί το μέλι  .

Προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και το γαρύφαλλο. Σε μεσαία  θερμοκρασία ίσα ίσα να λιώσει το μέλι για 2-3 λεπτά . Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί.

semolina-halva-with-honey3

 Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε  το λάδι και το σιμιγδάλι . Το καβουρντίζουμε ανάλογα πόσο καβουρντισμένος θέλουμε ο χαλβάς να είναι . Όσο πιο πολύ αφήνουμε τόσο σκουραίνει το μείγμα και καβουρντίζεται και τόσο πιο νόστιμος αλλα και πιο βαρύς  γίνεται . 

Ρίχνουμε   το σιρόπι μελιού πολύ προσεκτικά (έχω αφαιρέσει το ξύλο κανέλας )- προσοχή γιατί πιτσιλάει και μπορεί να καείτε  και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας .

semolina-halva-with-honey4

Λίγο πριν βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε τις σταφίδες  και τα καρύδια. 

Εκτός φωτιάς ρίχνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Τοποθετούμε σε  φόρμα ή σε ταψάκι και στρώνουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού όλη την επιφάνεια. 

semolina-halva-with-honey5

Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και ξεφορμάρουμε.
Πασπαλίζουμε με κανέλλα ή καρύδα και απολαμβάνουμε. 
Τέλειο και ελαφρύ. 

semolina-halva-with-honey6

semolina-halva-with-honey7

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 


0 comments