Χαλβάς με τις τέλειες αναλογίες ! | Aspas_recipes

Χαλβάς με τις τέλειες αναλογίες !


Είναι κάποια γλυκά  που πραγματικά μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Όσα χρόνια και να περάσουν παραμένουν για πάντα εκεί σταθερή άξια και γίνονται αναμνήσεις παιδικών χρόνων που θυμίζουν Μαμά!

Δείτε ακόμα  


 
xalvas-simigdalenios1

Υλικά
για το σιρόπι:

900 ml  νερό

500 γραμμάρια  ζάχαρη

1 ξύλο κανέλας

1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
 
Φλούδα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Προαιρετικά

70 γραμμάρια σταφίδες  

50 γραμμάρια  καρύδια

για το μείγμα με το σιμιγδάλι:

130 ml  σπορέλαιο ή ελαιόλαδο 

320 γραμμάρια  σιμιγδάλι χοντρό

Ακόμα

κανέλα για το πασπάλισμα

Δείτε την συνταγή στο Youtube πατώντας εδώ 

Οδηγίες

Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι .

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.

Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.

Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.

Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).

Προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες.

Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.

Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με κανέλα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram



0 comments