Είναι κάποια γλυκά που πραγματικά μένουν αναλλοίωτα στον χρόνο. Όσα χρόνια και να περάσουν παραμένουν για πάντα εκεί σταθερή άξια και γίνονται αναμνήσεις παιδικών χρόνων που θυμίζουν Μαμά!
Δείτε ακόμα
Υλικά
για το σιρόπι:
900 ml νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1/4 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
Φλούδα ενός πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Προαιρετικά
70 γραμμάρια σταφίδες
50 γραμμάρια καρύδια
για το μείγμα με το σιμιγδάλι:
130 ml σπορέλαιο ή ελαιόλαδο
320 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
Ακόμα
κανέλα για το πασπάλισμα
Δείτε την συνταγή στο Youtube πατώντας εδώ
Οδηγίες
Αρχικά ετοιμάζουμε το σιρόπι .
Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μεγάλη κατσαρόλα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 5-7 λεπτά.
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
Όσο πιο πολύ το καβουρντίσουμε τόσο πιο νόστιμος γίνεται ο χαλβάς, αλλά φυσικά και τόσο πιο βαρύς.
Όταν πάρει το χρώμα που θέλετε, αδειάστε με προσοχή μέσα στην κατσαρόλα το σιρόπι που έχετε έτοιμο και έχει κρυώσει λίγο (προσοχή γιατί μπορεί να πιτσιλίσει και να καείτε).
Προσθέστε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Ανακατεύετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να ξεκολλάει το μείγμα από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Αδειάστε σε φόρμα και αφήστε λίγο να κρυώσει.
Αναποδογυρίστε σε πιατέλα και πασπαλίστε με κανέλα ή ό,τι άλλο θέλετε.
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments