Αλάδωτη πεντανόστιμη φραουλένια πουτίγκα ιδανική για όλη την περίοδο της Νηστείας και της Σαρακοστής. Αν σας κούρασαν τα κλασικά καθιερωμένα νηστήσιμα γλυκά τότε αυτή η πολύ εύκολη συνταγή είναι για σας!
Δείτε ακόμα Χαλβάς με ινδοκάρυδο / Χαλβάς στον φούρνο / Χαλβάς Φαρσάλων
Για την κρέμα φράουλας
Υλικά
500 γραμμάρια χυμό φράουλας ή κεράσι (ή ότι θέλετε)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
1 βανίλια
Για την άσπρη κρέμα :
Υλικά
500 γραμμάρια γάλα καρύδας ή αμυγδάλου (ότι σας αρέσει)
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ
Διακόσμηση
Φράουλες ,ινδοκάρυδο ή ότι σας αρέσει
Οδηγίες
Για την κρέμα φράουλας
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τον χυμό , την ζάχαρη, και το κορν φλαουρ. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το κορν φλάουρ. Τοποθετούμε το κατσαρόλι στην φωτιά.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πηκτώσει το μείγμα. Αποσύρουμε από την φωτιά.
Για την κρέμα με το γάλα κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία.
Συναρμολόγηση
Βρέχουμε καλά μια φόρμα της επιλογής μας. Προσθέτουμε πρώτα λίγο από την φραουλένια κρέμα καλύπτοντας τον πάτο της φόρμας.
Μετά βάζουμε λίγη από την άσπρη κρέμα . Στην συνέχεια βάζουμε κουταλιές από τα δύο μείγματα εναλλάξ. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει η πουτίγκα μας , στην συνέχεια καλύπτουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Αφήνουμε τουλάχιστον 4 ώρες ή ολόκληρη νύχτα.
Με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε σιγά σιγά τις άκρες από την φόρμα μας για να πάρει αέρα η φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Διακοσμούμε κατά επιλογή ! Εδώ με φράουλες , ινδοκάρυδο, και σοκολάτα
Σερβίρουμε και καλή σας απόλαυση!
Σε περιόδους που δεν νηστεύουμε ή για όσους δεν νηστεύουν μπορούμε να αντικαταστήσουμε το γάλα καρύδας ή αμυγδάλου με το κανονικό γάλα και να προσθέσουμε σε κάθε κρέμα από 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο στο τέλος κάθε βρασίματος.
Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα ρόφημα με ευχάριστη, ελαφριά γεύση, και λιγότερες θερμίδες ανά μερίδα από τα άλλα νηστίσιμα ροφήματα, ενώ υπάρχει και προϊόν χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.
Το θετικό με το ρόφημα αμυγδάλου είναι ότι μπορεί να παρασκευαστεί εύκολα και στο σπίτι! Μουλιάστε ένα φλιτζάνι αμύγδαλα όλο το βράδυ. Το πρωί ξεφλουδίστε τα, ξεβγάλετε και στραγγίστε τα.
Στη συνέχεια προσθέστε τα στο μπλέντερ με 4 φλιτζάνια νερό (και 4 χουρμάδες ή λίγο μέλι για να γίνει πιο γλυκό) και ανακατέψτε καλά. Τέλος, περάστε το μείγμα μέσα από τουλπάνι και απολαύστε το!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments