Λαγάνα σπιτική ολικής άλεσης! | Aspas_recipes

Λαγάνα σπιτική ολικής άλεσης!

lagana-olikhs1

Η πιο νόστιμη λαγάνα με αλεύρι ολικής που έχω δοκιμάσει αν και δεν είχα ξαναφάει ποτέ! Θα την λατρέψετε και θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά γιατί πολύ απλά θα σας τη ζητάνε!!!

Δείτε ακόμα           Λαγάνα του φούρναρη     /      Λαγάνα της βέφας


lagana-olikhs2

Σπιτική Λαγάνα ολικής άλεσης η καλυτερότερη όλων

Υλικά

 300 γρ ζυμωτό(κίτρινη συσκευασία)

240 γρ αλεύρι ολικής άλεσης

330 γρ νερό χλιαρό  ή 300 γρ νερό + 1 κουταλιά σούπας ρακή

25 γρ ζάχαρη

15 γρ αλάτι

25 γρ λάδι ή 1 κ. σούπας ταχίνι

25 γρ φρέσκια μαγιά ή 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

Σουσάμι για πασπάλισμα

lagana-olikhs3

Οδηγίες

Σε ένα μπολ ανακατεύω τα 2 αλεύρια μαζί. Σε ένα άλλο μπολ βάζω το χλιαρό νερό ,την μαγιά ,την ζάχαρη και ανακατεύω να διαλυθεί η μαγιά.

lagana-olikhs4

Προσθέτω το μείγμα της μαγιάς στο αλεύρι και ανακατεύω ελαφρά. Ρίχνω το ταχίνι ή λάδι (και την ρακή αν θέλουμε) , το αλάτι και ζυμώνω ελαφρά την ζύμη. Μεταφέρω την ζύμη  σε λαδωμένο μπολ , σταυρώνω με μαχαίρι , καλύπτω με μεμβράνη και τοποθετώ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.

lagana -olikhs

Προθερμαίνω τον φούρνο μου 200 βαθμούς αντιστάσεις.

Πατάω την ζύμη να ξεφουσκώσει και αλείφω μια γάστρα με λάδι. Βάζω την ζύμη στην γάστρα και με τα χέρια μου την απλώνω σε όλο τον πάτο. Καλύπτω με μεμβράνη και αφήνω για 30- 45  λεπτά. Πατάω την λαγάνα μου με τα χέρια να κάνω βαθουλώματα και πιρουνιές με ένα πιρούνι.

Ψεκάζω με νερό την λαγάνα και ρίχνω μπόλικο σουσάμι και μαυροκούκι.

lagana-olikhs5

Ψήνω για 20-30 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου.

Όταν έχει ψηθεί η λαγάνα την βγάζω από την γάστρα την τοποθετώ σε σχάρα και ψεκάζω πάλι ελαφρά με νερό . 

Καλή σας απόλαυση !!!!!

lagana-olikhs6

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!


Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!

0 comments