Κέικ για φοιτητές ή για αρχάριους! | Aspas_recipes

Κέικ για φοιτητές ή για αρχάριους!

keik-gia-arxarious

Είσαι φοιτητής ή φοιτήτρια? Πεθύμησες το κέικ της μαμάς άλλα ζεις μακριά? θέλεις να εντυπωσιάσεις τους φίλους σου με τις μαγειρικές σου δεξιότητες άλλα τώρα κάνεις τα πρώτα βήματα στην κουζίνα? Ε λοιπόν εδώ σου έχω μια πολύ εύκολη συνταγή για κέικ που δεν απαιτεί ούτε σκεύη ούτε μίξερ. Τρέξε πάρε τα υλικά και έλα να το φτιάξουμε παρέα!


keik-gia-arxarious1

Υλικά
3 αυγά
150 γρ ζάχαρη  - 3/4 ποτηριού ζάχαρη
1 βανίλια
200 ml γάλα - 1 ποτήρι γάλα
100 ml φυτικού ελαίου  - 1/2 ποτήρι λάδι
350 γρ. Αλεύρι 
2 κ.γ  Μπέικιν πάουντερ 

Ακόμα
2 κουταλιές κακάο και 2 κουταλιές νερό 
ταψάκι 20 cm + 1 ποτήρι 

keik-gia-arxarious3

Οδηγίες
Πριν ξεκινήσουμε για να έχεις επιτυχία Όλα τα υλικά μας σε θερμοκρασία δωματίου!
Το αλεύρι μας με το μπέικιν καλά κοσκινισμένο. Αν δεν έχεις κόσκινο ανακάτεψε  το  καλά με 2 πιρούνια. 

Ξεκινάμε??

Σε ένα μπολ  ανακάτεψε τα αυγά με την ζάχαρη καλά. Πρόσθεσε  σιγά σιγά το λάδι και το γάλα και ανακάτεψε και πάλι. Πρόσθεσε τώρα σταδιακά  το αλεύρι+ μπέικιν , και την βανίλια καθώς ανακατεύεις. Έχεις τώρα μια ζύμη κέικ. Ήταν τόσο απλό..
Αν θες χώρισε το μείγμα σε δυο μπολ και στο ένα μπολ πρόσθεσε 2 κουταλιές κακάο μαζί και 2 κουταλιές νερό .Ανακάτεψε.

keik-gia-arxarious4

Πάρε ένα ταψάκι μικρό και βάλε λαδόκολλα ή αν δεν έχεις λαδόκολλα  άλειψε το με λάδι αν δεν έχεις πινέλο με μια χαρτοπετσέτα ή χαρτί κουζίνας και ρίξε από πάνω αλεύρι να πάει παντού σε όλο το ταψί. Χτυπά το ταψί τύμπανο από κάτω να φύγει το περισσιο αλεύρι (άλλα μην πετάξεις το αλεύρι-θα το χρειαστούμε για άλλη φορά)!!! Έτοιμο το ταψάκι?

Πάρε και ένα ποτήρι του νερού κάλυψε το με μεμβράνη (αν δεν έχεις μεμβράνη δεν πειράζει- το γυαλί δεν σπάει στον φούρνο μην φοβάσαι απλά  λάδωσε το και αλευρώσετε το  και αυτό ) και ρίξε την μια ζύμη αριστερά και την άλλη ζύμη δεξιά. Έτσι έχεις μισό κέικ βανίλιας και μισό κέικ σοκολάτας!

Αν πάλι το θες ανάμεικτο βάλε την μια ζύμη -βανίλιας πρώτα κυκλικά σε όλο το ταψάκι γύρω από το ποτήρι και από πάνω κυκλικά την ζύμη κακάου.

Χτύπα το ταψάκι σου δυνατά στον πάγκο της κουζίνας για να φύγει ο αέρας και να φουσκώσει ομοιόμορφα και βάλε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις  στους 180 ° C και ψήσε περίπου για 30-40 λεπτά!

Μην ανοίξεις τον φούρνο σου πριν περάσουν 25 λεπτά για τι δεν θα σου φουσκώσει το κέικ
Για να σιγουρευτείς ότι ψήθηκε μετά από 30 λεπτά βάλε ένα μαχαίρι στο κέντρο της ζύμης αν είναι στεγνό τότε το κέικ σου είναι έτοιμο. Αν αφήσει υπολείμματα ζύμης άφησε το να ψηθεί 5-10 λεπτά ακόμα και ξανάκανε το τεστ  του μαχαιριού.

keik-gia-arxarious5

Ευκολάκι έτσι?

Άφησε το να κρυώσει στον πάγκο της κουζίνας σου και μετά με ένα μαχαιράκι σιγά σιγά ξεκόλλησε το από τα τοιχώματα του ταψιού. Αφαίρεσε και το ποτήρι προσεκτικά ..Χτύπα την βάση του ταψιού σου ελαφρά , χάραξε περιμετρικά με ένα μαχαιράκι  και γυρνά το τούμπα για να βγει το κέικ.

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

 Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


keik-gia-arxarious7



0 comments