Λαχανόρυζο κοκκινιστό και λεμονάτο! | Aspas_recipes

Λαχανόρυζο κοκκινιστό και λεμονάτο!

laxanoryzo

 Ζουμερό και  ελαφρώς ξινό τόσο όσο ! Ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά το χειμώνα !!

Δείτε ακόμα   Συνταγές και ιδέες με το τι μαγειρεύουμε σήμερα?

Υλικά

1 μέτριο λάχανο, ψιλοκομμένο (λίγο πιο χοντρό από το κόψιμο που κάνουμε για σαλάτα)

2 μέτρια κρεμμύδια, σε κυβάκια 

2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα 

1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ, πλυμένο στο σουρωτήρι

1/4 κούπας λάδι  ελαιόλαδο

1 κουτ. σούπας πελτές

αλάτι, πιπέρι

χυμός από 1/2 λεμόνι

2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος

laxanoryzo2

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το κρεμμύδι. Μόλις ροδίσει απαλά, ρίχνουμε το λάχανο και ανακατεύουμε καλά να λαδωθεί. Προσθέτουμε 1½ ποτήρι νερό, αλατίζουμε και σκεπάζουμε. 

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 - 30 λεπτά ή μέχρι σχεδόν να μαλακώσει το λάχανο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό κατά το μαγείρεμα. Μετά προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, τα μπαχαρικά και το ρύζι. 

Για να γίνει το ρύζι, πρέπει η κατσαρόλα να έχει περίπου 3 φλιτζάνια υγρό. Υπολογίζουμε περίπου πόσο λείπει, προσθέτουμε όσο χρειάζεται και μαγειρεύουμε μέχρι σχεδόν να γίνει το ρύζι. 

Πριν γίνει τελείως και υπάρχουν ακόμα υγρά στην κατσαρόλα, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λεμόνι και το, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει και να τραβήξει και τα υπόλοιπα υγρά. Δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό επιπλέον.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες 

και  Συνταγές σπιτικές  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!




0 comments