Πεντανόστιμες τηγανίτες με πατάτα σε σχήμα σαλιγκαριού! Φανταστική ιδέα για κυρίως πιάτο ,για σνακ ,για βραδινό με μπυρίτσα!
Δείτε ακόμα θρακιώτικες λαλαγγίτες / κολοκυθοτηγανίτες / Νόστιμες τηγανίτες / πεντανόστιμες τηγανίτες
Για αυτούς τους λαχταριστούς πατατοκεφτέδες θα χρειαστούμε :
Υλικά
- 4 μεσαίες βραστές πατάτες
- 100 γραμμάρια φέτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- 3 κουταλιές γάλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
- λίγο μαϊντανό
- 4 πράσινα φρέσκα κρεμμύδάκια
- λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Βράζουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις πολτοποιούμε με το εργαλείο του πουρέ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε για λίγο το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Τοποθετούμε σε κορνε . Κόβουμε κομμάτια λαδόκολλα και σε κάθε κομμάτι σχεδιάζουμε με το κορνε σαλιγκάρια πατάτας.
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι .Όπως είναι με την λαδόκολλα ρίχνουμε στο τηγάνι την πατατοτηγανίτα μας. Σε λίγο θα δείτε η λαδόκολλα ξεκολλάει εύκολα. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και αναποδογυρίζουμε την τηγανίτα να ψηθεί και από την άλλη μεριά.
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Μυστικά
Δοκιμάστε μια τηγανίτα για να δείτε αν το μείγμα σας είναι σταθερό πριν να κάνετε τα σαλιγκάρια πάνω στην λαδόκολλα.
Τα αλεύρι μπορεί να έχει αποκλίσεις και εξαρτάται από το μέγεθος της πατάτας και του αυγού. Αν στην πρώτη δοκιμή η πατατοτηγανίτα σας διαλύεται προσθέστε στο τελικό μείγμα και άλλο αλεύρι.
Αν δεν έχουμε κορνε με ένα κουταλάκι ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία .( για εστίες στο 7).
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments