Πεντανόστιμο γλυκό κουταλιού με ιδιαίτερη γεύση και φυσικά τρώγεται μετά μανίας!
Δείτε ακόμα Γλυκό κουταλιού κυδώνι / Γλυκό φράουλα / Γλυκό Σύκο / Γλυκό Σταφύλι
Για το γλυκό αυτό θα χρειαστούμε
Καθαρίζουμε καλά (αφαιρώντας και το κεντρικό μέρος του φρούτου ) 15 φιρικάκια και τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα με νερό και λεμόνι για 2 ώρες.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 1 κιλό ζάχαρη + 2 ποτ.νερό + ένα ξύλο κανέλας να βράσουν 5 λεπτά.
Βάζουμε τα μήλα τα βράζουμε 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν…αυτή τη διαδικασία την κάνουμε άλλες δυο φορές …
Στο τέλος ρίχνουμε 2 βανίλιες 1.κ.σ.λεμόνι και δυο φύλλα αρμπαρόριζα.
Αφήνουμε το γλυκό να δέσει.
Μπορούμε να βάλουμε στο σιρόπι χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου –
Ελάτε και εσείς στην ομάδα μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους
και Συνταγές της Άσπας για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
0 comments