Γλυκό κουταλιού σταφύλι στον φούρνο! Θεικό !

glyko-koytalioy-stafyli
Υπέροχο γλυκό κουταλιού σταφύλι  στον φούρνο απλά και ξεκούραστα! Απίθανη γεύση , μοναδικό χρώμα , θεϊκό άρωμα! 
 
glyko-koytalioy-stafyli2 

Υλικά
  • 2 κιλά σταφύλι σουλτανίνα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 3-4 φύλλα αρμπαρόριζα
  • 1 λοβό βανίλια(κλωνάρι φυσικής βανίλιας)
  • 4  κ.σ χυμό λεμονιού

glyko-koytalioy-stafyli3

 Οδηγίες
  • Πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι .Τοποθετούμε σε ένα ταψί ρίχνοντας την ζάχαρη την  αρμπαρόριζα και την φυσική βανίλια.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα βρεγμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο αντιστάσεις στους 200  βαθμούς ή αέρα 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου .
  • Ανακατεύουμε κατά διαστήματα σε αυτή την χρονική περίοδο ψησίματος 1-2 φορές.
  • 10 λεπτά πριν να κλείσουμε τον φούρνο ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε . Ξαναβάζουμε πίσω στον φούρνο .

glyko-koytalioy-stafyli4
  •  Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος. Ποτέ μην βάλετε νερό στο ταψί. 
  • Το φρούτο και τα υγρά του είναι αρκετά για να ψηθεί σωστά η μαρμελάδα  στο φούρνο.
  • Μόλις βγάλουμε  το γλυκό μας θα δούμε ότι είναι λίγο αραιό. Δεν πειράζει . Όσο κρυώνει σφίγγει.
glyko-koytalioy-stafyli5

  • Όπως είναι καυτό, το μοιράζουμε σε καυτά αποστειρωμένα βάζα. Θα χρειαστούμε 5 βάζα των 350 γραμμαρίων. Γεμίζουμε μέχρι πάνω και σφραγίζουμε με τα αποστειρωμένα επίσης καπάκια. 
  • Αναποδογυρίζουμε τα βάζα με το καπάκι να ακουμπάει στον πάγκο και τα αφήνουμε έτσι να αποσυμπιεστούν μέχρι να κρυώσουν τελείως. 
  • Τότε, τα φιλάμε σε ντουλάπι σκοτεινό και δροσερό όλο τον χρόνο. Όταν ανοίξουμε ένα βάζο  το συντηρούμε στο ψυγείο για πολύ καιρό.
glyko-koytalioy-stafyli6

Μυστικό
  • Για να μην λερώνονται τα βάζα σας πάρτε ένα χάρτινο ποτήρι κόψτε τον πάτο του με ένα ψαλίδι και προσαρμόστε τα στο πάνω μέρος -στόμιο από το βάζο σας!  Γεμίστε τα βαζάκια σας τώρα με την κουτάλα! θα δείτε ότι έτσι θα έχετε ολοκάθαρα βάζα!

Καλή επιτυχία!!!!!!
 
 Ελάτε και εσείς στις ομάδες μας στο fb Συνταγές απλές και εύκολες για όλους 
 
και Συνταγές της Άσπας  για να μοιραστούμε συνταγές και να ανταλλάξουμε ιδέες!
 
 

0 comments