Τυρόπιτα φούρνου!!! | Aspas_recipes

Τυρόπιτα φούρνου!!!

tyropita-me-mpesamel

Υπέροχη και αφράτη ζύμη για να κάνουμε μια ξεχωριστή τυρόπιτα σε σχήμα τριαντάφυλλου!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για τυρόπιτες
 
Για τη ζύμη

  • 350 γρ. χλιαρό γάλα
  • 9 γρ. μαγιά
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 65 γρ.βουτυρο 
  • 1 +1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 650 γρ. αλεύρι

Οδηγίες

Βάζω πρώτα τη μάγια και τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και αφήνω για 10 λεπτά.

Ρίχνω το αλάτι, το αυγό και το αλεύρι και ζυμώνω να γίνει η ζύμη λεία.

Ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνω μέχρι να απορροφηθεί.

Σκεπάζω τη ζύμη για 1+1/2 ώρα.

tyropita-me-mpesamel1
 
Για τη γέμιση
500 γρ. φέτα, σπασμένη
200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη

Για την μπεσαμέλ
1 λίτρο γάλα 3,5%
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κρόκους
μοσχοκάρυδο, φρεσκοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κρόκο αυγού για άλειμμα. 

tyropita-me-mpesamel3

 Οδηγίες  

Αφού κάνω τη μπεσαμέλ με το γνωστό τρόπο, ρίχνω μέσα τα τυριά και την αφήνω να κρυώσει για να γεμίσω τη πίτα. Κόβω για τα πέταλα του τριαντάφυλλου ζυμάρι σε ίδιο μέγεθος(ίσα με ένα αυγό)

Σε ένα ταψί βάζω λαδόκολλα και στη μέση βάζω ένα μπαλάκι από το ζυμάρι, το οποίο είναι το κέντρο του τριαντάφυλλου. Μετά αρχίζω τα πέταλα. Ανοίγω σε μικρό φύλλο, αλείφω με λίγο αυγό, βάζω ένα κουτάλι από τη γέμιση, το ανοίγω και κλείνω, διπλώνοντας το φύλλο στη μέση.
 
 Το κλείσιμο το βάζω πάνω ,όπως βλέπεται στη φωτογραφία. Έτσι φτιάχνω όλα τα πέταλα μέχρι να γεμίσει το ταψί. Δεν το γεμίζω μέχρι τέρμα, τα τελευταία 3 εκατοστά, τα αφήνω για την πλεξούδα.

 

Φτιάχνω 2 κορδόνια, και τα βάζω γύρω γύρω, έτσι ώστε ,να κρατάν τα πέταλα. Αλείφω με αυγό και ψήνω στους 180 βαθμούς. Το βάζω στην τελευταία σκάλα του φούρνου, προσέχοντας πάντα να μην αρπάξει.
 

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 

 

0 comments