Τυρόπιτες πουράκια με ανθότυρο ! | Aspas_recipes

Τυρόπιτες πουράκια με ανθότυρο !

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta

Πεντανόστιμα ρολίνια τραγανά φτιάχνονται στο λεπτό με φύλλα κρούστας. Ιδανικά για πρωινό σνακ , ή για βραδινό ελαφρύ κολατσιό.

Δείτε περισσότερες Συνταγές για ρολίνια 

 rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta1

Υλικά για 18-25  τεμάχια 

1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες Κανάκη 

250 γραμμάρια ρικότα

200 γραμμάρια ανθότυρο

200 γραμμάρια gouda τριμμένο (προαιρετικά )

Μαϊντανό 

Αλάτι κατά βούληση 

Σουσάμι (προαιρετικά)

 rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta2
 
Οδηγίες

Ξεπαγώνουμε το φύλλο μας αν είναι κατεψυγμένο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta3

Δίνουμε στο φύλλο μας τετράγωνο σχήμα , κόβουμε και κατόπιν χωρίζουμε τα φύλλο στην μέση διαγώνια . 

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta4

Έτσι έχουμε 18 τρίγωνα φύλλα και τις 8-9 μακρόστενα φύλλα μικρότερα που περίσσεψαν από τα φύλλα που κόψαμε .

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta5

Σε ένα μπολ βάζουμε την ρικότα, το ανθότυρο, το gouda  , τον μαϊντανό και αν θέλουμε αλάτι .
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , ενώ ταυτόχρονα πιέζουμε τα τυριά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα .
(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ανθότυρο , και αν θέλουμε να μην βάλουμε καθόλου αλάτι , να θυμάστε όμως ότι τα συγκεκριμένα τυριά είναι ανάλατα ).

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta6

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta7

Αλείφουμε τις γύρω άκρες του φύλλου με νερό , τοποθετούμε στην άκρη του φύλου 1-2 κουταλάκια γέμιση  , ρολάρουμε και κλείνουμε .

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta8

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα .

 rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta9rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta10

Τοποθετούμε τα ρολίνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta11

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta12

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν  ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta13

Αφαιρούμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε .

rolinia-me-anthotyro-kai-ricotta14

Σημειώσεις 

Μπορούμε να χωρίσουμε το κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια , να βάλουμε την γέμιση και να έχουμε και πάλι ρολίνια . Επιλέξτε όποιο τρόπο σας αρέσει. 

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

 

0 comments