Πεντανόστιμα ρολίνια τραγανά φτιάχνονται στο λεπτό με φύλλα κρούστας. Ιδανικά για πρωινό σνακ , ή για βραδινό ελαφρύ κολατσιό.
Δείτε περισσότερες Συνταγές για ρολίνια
Υλικά για 18-25 τεμάχια
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες Κανάκη
250 γραμμάρια ρικότα
200 γραμμάρια ανθότυρο
200 γραμμάρια gouda τριμμένο (προαιρετικά )
Μαϊντανό
Αλάτι κατά βούληση
Σουσάμι (προαιρετικά)
Ξεπαγώνουμε το φύλλο μας αν είναι κατεψυγμένο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Δίνουμε στο φύλλο μας τετράγωνο σχήμα , κόβουμε και κατόπιν χωρίζουμε τα φύλλο στην μέση διαγώνια .
Έτσι έχουμε 18 τρίγωνα φύλλα και τις 8-9 μακρόστενα φύλλα μικρότερα που περίσσεψαν από τα φύλλα που κόψαμε .
Σε ένα μπολ βάζουμε την ρικότα, το ανθότυρο, το gouda , τον μαϊντανό και αν θέλουμε αλάτι .
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι , ενώ ταυτόχρονα πιέζουμε τα τυριά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα .
(Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ανθότυρο , και αν θέλουμε να μην βάλουμε καθόλου αλάτι , να θυμάστε όμως ότι τα συγκεκριμένα τυριά είναι ανάλατα ).
Αλείφουμε τις γύρω άκρες του φύλλου με νερό , τοποθετούμε στην άκρη του φύλου 1-2 κουταλάκια γέμιση , ρολάρουμε και κλείνουμε .
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα .
Τοποθετούμε τα ρολίνια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ανάλογα την δύναμη του φούρνου μας .
Αφαιρούμε από τον φούρνο και απολαμβάνουμε .
Σημειώσεις
Μπορούμε να χωρίσουμε το κάθε φύλλο σε 3 κομμάτια , να βάλουμε την γέμιση και να έχουμε και πάλι ρολίνια . Επιλέξτε όποιο τρόπο σας αρέσει.
Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
0 comments