Μια εύκολη ταχινόπιτα που μοσχομυρίζει. Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τη μυρωδιά της κανέλας και του ταχινιού. Σκέτη ή με άχνη όπως και να την κάνεις γίνετε υπέροχη.
Δείτε περισσότερες Συνταγές χωρίς λάδι
Για την αλάδωτη ταχινόπιτα θα χρειαστούμε :
Υλικά
375 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
100 γραμμάρια σταφίδες
200 γραμμάρια ταχίνι
200 ml χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
100 γραμμάρια ζάχαρη
150 ml μέλι
4 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.
Χτυπάμε στο multi για 3 λεπτά το ταχίνι, με την ζάχαρη, τους χυμούς και το μέλι.
Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 28 εκατοστών , απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη μας.
Ψήνουμε την ταχινόπιτα για 45 λεπτά ως 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας.
Όταν κρυώσει εντελώς , πασπαλίζουμε με άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .
Follow me on Pinterest
Follow me on Instagram
2 comments
Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να μην βάλω καθόλου ζάχαρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜπορείτε να μην βάλετε ζάχαρη αλλά θα είναι εντελώς άγλυκη η πίτα
ΑπάντησηΔιαγραφή