Ταχινόπιτα! | Aspas_recipes

Ταχινόπιτα!

taxinopita

 Μια εύκολη ταχινόπιτα που μοσχομυρίζει. Μακάρι να μπορούσα να σας μεταφέρω τη μυρωδιά της κανέλας και του ταχινιού. Σκέτη ή με άχνη όπως και να την κάνεις γίνετε υπέροχη. 

Δείτε περισσότερες Συνταγές χωρίς λάδι 

taxinopita1

Για την αλάδωτη ταχινόπιτα θα χρειαστούμε :

Υλικά

375 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη

100 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα 

100 γραμμάρια σταφίδες

200 γραμμάρια ταχίνι

200 ml χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

100 γραμμάρια ζάχαρη

150 ml μέλι 

4 κουταλιές σούπας κονιάκ (προαιρετικά)

 taxinopita2
Οδηγίες

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την σόδα, την κανέλα και το γαρύφαλλο.

Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες.

taxinopita3

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς αντιστάσεις.

Χτυπάμε στο multi για 3 λεπτά το ταχίνι, με την ζάχαρη, τους χυμούς και το μέλι.

Αδειάζουμε το μείγμα του ταχινιού στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά.

taxinopita4

Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψί 28 εκατοστών , απλώνουμε ομοιόμορφα την ζύμη μας.

taxinopita5

taxinopita6

Ψήνουμε την ταχινόπιτα για 45 λεπτά ως 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο μας.

Όταν κρυώσει εντελώς , πασπαλίζουμε με άχνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε .

taxinopita7

taxinopita8

taxinopita9

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram

2 comments

  1. Θέλω να ρωτήσω αν γίνεται να μην βάλω καθόλου ζάχαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να μην βάλετε ζάχαρη αλλά θα είναι εντελώς άγλυκη η πίτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή