Semifreddo- παγωμένος κορμός ! | Aspas_recipes

Semifreddo- παγωμένος κορμός !

semifreddo-kormos-gia-mpiskota

Το πιο εύκολο γρήγορο και νόστιμο παγωμένο επιδόρπιο!

Δείτε περισσότερες Συνταγές για Παγωτά 

semifreddo-kormos-gia-mpiskota1

Για το semifreddo θα χρειαστούμε :

Υλικά για φόρμα 
25 x11 εκατοστά

500 ml κρέμα γάλακτος με λιπαρά 35 %

175 γρaμμάρια  ζαχαρούχο γάλα 

60 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

150 γραμμάρια μπισκότα oreo ή κέικ σοκολάτας

semifreddo-kormos-gia-mpiskota2

Επικάλυψη 

100 γραμμάρια κουβερτούρα +2-3 σπασμένα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια 

τριμμένο φουντούκι ή μπισκότο 

semifreddo-kormos-gia-mpiskota3

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το συμπυκνωμένο γάλα και την κρέμα  προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε τα πάντα με ένα ηλεκτρικό σύρμα μέχρι να έχουμε μια αρκετά σφιχτή κρέμα.

Σπάμε τα μπισκότα στο multi μέχρι να γίνουν τρίμματα ή τρίβουμε πολύ καλά το κέικ μας.

semifreddo-kormos-gia-mpiskota4

Ρίχνουμε περίπου τη μισή από αυτή την κρέμα σε μια φόρμα σιλικόνης  ισιώνοντας καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα . Καλύπτουμε την κρέμα με την μισή ποσότητα τριμμένου μπισκότου ή τριμμένου κέικ.

Αν δεν έχουμε φόρμα σιλικόνης στρώνουμε με μεμβράνη την φόρμα μας φροντίζοντας να εξέχει από τα πλαϊνά για να καλύψουμε το παγωτό μας.

semifreddo-kormos-gia-mpiskota5

Τοποθετούμε   την υπόλοιπη κρέμα και τα υπόλοιπα τρίμματα. Πατάμε καλά με ένα κουτάλι για να κολλήσουν τα τρίμματα της βάσης στην κρέμα μας.

semifreddo-kormos-gia-mpiskota6 
semifreddo-kormos-gia-mpiskota6

Αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες 

semifreddo-kormos-gia-mpiskota7

 semifreddo-kormos-gia-mpiskota8

Μεταφέρουμε το semifreddo σε μια πιατέλα σερβιρίσματος,  αναποδογυρίζοντας  στο πιάτο. 

Διακοσμούμε την επιφάνεια κατά βούληση με κουβερτούρα  λιωμένη , φουντούκια τριμμένα ή μπισκότα !

semifreddo-kormos-gia-mpiskota9

Καλή σας επιτυχία και καλή σας απόλαυση !!!

Follow me on Pinterest

Follow me on Instagram 


0 comments